Antena Meniu Search
x

Jucători de la Napoli, Manchester City, Bayern Munchen, Real Madrid sau Leipzig, aşteptaţi să joace la Bucureşti în meciurile de la Euro 2020

Amânat pentru un an, din cauza pandemiei de coronavirus, Campionatul European de fotbal aduce la Bucureşti, în vară, patru meciuri deosebit de atractive.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 03.06.2021, 16:35

David Alaba, de la Bayern Munchen, este curtat de echipe de top din Europa
David Alaba, de la Bayern Munchen, este unul dintre jucătorii de top care vor evolua la Bucureşti, în cadrul Euro 2020 - Hepta
  • Arena Naţională din Bucureşti este gazdă pentru patru meciuri de la Campionatul European de fotbal.

Capitala României găzduieşte trei partide din faza grupelor de la Euro 2020, dar şi un meci din optimile de finală. Iar zeci de mii de spectatori ar urma să se bucure de prezenţa la Bucureşti a unor fotbalişti care au strălucit, în actualul sezon, pentru formaţii precum Napoli, Manchester City, Bayern Munchen, Real Madrid sau Leipzig.

Arena Naţională, din Bucureşti, găzduieşte, din faza grupelor, partidele Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19.00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16.00) şi Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19.00).

Echipele participante au 1 iunie ca termen limită să anunţe lotul oficial pentru turneul final, însă neamţul Franco Foda, selecţionerul Austriei, şi Igor Angelovski, selecţionerul Macedoniei, au anunţat, deja, jucătorii pe care mizează la Euro 2020.

Astfel, neamţul Franco Foda, selecţionerul Austriei, mizează pe un lot din care nu lipsesc David Alaba, ajuns deja la peste 430 de meciuri jucate în tricoul lui Bayern Munchen, Aleksandăr Dragovic şi căpitanul Julian Baumgartlinger, ambii de la Bayer Leverkusen, Stefan Ilsanker, de la Eintracht Frankfurt, Konrad Laimer, de la RasenBallsport Leipzig, dar şi pe veteranul Marko Arnautovic, actualmente la Shanghai Port, dar fost jucător la Internazionale Milano, Werder Bremen sau West Ham United.

Pe acelaşi subiect

Igor Angelovski, selecţionerul Macedoniei de Nord, vine la Bucureşti cu tot ce are mai bun la dispoziţie, respectiv cu Ezgjan Alioski, de la Leeds United, Eljif Elmas, puştiul-minune al lui Napoli, sau veteranul Goran Pandev, fotbalist care a evoluat în aproximativ 30 de meciuri pentru Genoa, în ultimul sezon, deşi se apropie de împlinirea a 38 de ani.

Legendarul Andrei Şevcenko, fostul mare fotbalist ucrainean şi actualmente selecţioner al Ucrainei, nu s-a grăbit să anunţe lotul oficial pentru turneul final. Totuşi, Şevcenko are la dispoziţie 33 de jucători din care urmează să aleagă fotbaliştii pe care se bazează la Euro 2020. Este puţin probabil ca din lotul oficial să lipsească nume precum Andriy Lunin, fotbalist aflat sub contract cu Real Madrid, Oleksandr Zinchenko, de la Manchester City, sau Ruslan Malinovskyi şi Viktor Kovalenko, ambii de la Atalanta Bergamo, revelaţia din Serie A.

Portugalia, Franţa sau Germania ar urma să vină la Bucureşti, pentru un meci din optimile Euro 2020

Pe lângă cele trei meciuri din faza grupelor Euro 2020, România găzduieşte şi un meci din faza optimilor de finală. Este vorba despre o partidă care are loc pe 28 iunie, de la ora 22.00. În meciul respectiv, câştigătoarea Grupei F dă piept cu o echipă provenită dintre cele care termină pe locul 3 în grupele A, B şi C.

Astfel, românii ar putea avea parte de un nou spectacol fotbalistic în condiţiile în care în Grupa F au fost repartizate Portugalia, Franţa, Germania şi Ungaria. Astfel, la Bucureşti ar putea să vină alte nume grele, cotate la zeci şi sute de milioane de euro.

Lotul Austriei pentru Euro 2020

Portari: Pavao Pervan, Alexander Schlager, Daniel Bachmann.

Fundaşi: Aleksandar Dragovic, David Alaba, Martin Hinteregger, Stefan Lainer, Andreas Ulmer, Christopher Trimmel, Stefan Posch, Philipp Lienhart, Marco Friedl.

Mijlocaşi: Julian Baumgartlinger, Stefan Ilsanker, Valentino Lazaro, Alessandro Schöpf, Florian Grillitsch, Louis Schaub, Xaver Schlager, Christoph Baumgartner, Konrad Laimer.

Atacanţi: Marko Arnautovic, Marcel Sabitzer, Michael Gregoritsch, Karim Onisiwo, Saşa Kalajdzic.

Lotul Macedoniei de Nord pentru Euro 2020

Portari: Stole Dimitrievski, Damjan Şişkovski, Risto Jankov.

Fundaşi: Stefan Ristovski, Kire Ristevski, Ezgjan Alioski, Visar Musliu, Darko Velkovski, Egzon Bejtulai, Gjoko Zajkov.

Mijlocaşi: Ferhan Hasani, Stefan Spirovski, Enis Bardhi, Boban Nikolov, Eljif Elmas, Arijan Ademi, Marjan Radeski, Tihomir Kostadinov, Daniel Avramovski, Darko Churlinov.

Atacanţi: Goran Pandev, Aleksandar Trajkovski, Ivan Trichkovski, Krste Velkoski, Vlatko Stojanovski, Milan Ristovski.

Lotul lărgit al Ucrainei pentru Euro 2020

Portari - Andriy Pyatov, Andriy Lunin, Heorhiy Bushchan, Anatoliy Trubin.

Fundaşi - Mykola Matviyenko, Oleksandr Karavayev, Serhiy Kryvţov, Eduard Sobol, Vitaliy Mykolenko, Bohdan Myhaylichenko, Illya Zabarnyi, Oleksandr Tymchyk, Denys Popov, Viktor Korniyenko, Oleksandr Syrota.

Mijlocaşi - Andriy Yarmolenko, Yevhen Konoplyanka, Taras Stepanenko, Oleksandr Zinchenko, Ruslan Malinovskyi, Serhiy Sydorchuk, Viktor Kovalenko, Viktor Tsyhankov, Marlos, Yevhenii Makarenko, Mykola Şaparenko, Oleksandr Zubkov, Heorhiy Sudakov, Artem Bondarenko, Bohdan Lyednyev.

Atacanţi - Roman Yaremchuk, Artem Besyedin, Artem Dovbyk.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Euro 2020 » Jucători de la Napoli, Manchester City, Bayern Munchen, Real Madrid sau Leipzig, aşteptaţi să joace la Bucureşti în meciurile de la Euro 2020