Antena Meniu Search
x

Lotul Olandei pentru Euro 2020. Donny van de Beek, absenţă de ultimă oră din cauza unei accidentări

Naţionala de fotbal a Olandei a fost repartizată în Grupa C de la Euro 2020, urmând să lupte cu Austria, Ucraina şi Macedonia de Nord pentru calificarea în faza optimilor de finală.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 11:20

Donny van de Beek a devenit piesă importantă în angrenajul lui Manchester United
Donny van de Beek a devenit piesă importantă în angrenajul lui Manchester United - Hepta
  • Olanda este în grupă cu Ucraina, Austria şi Macedonia de Nord la Euro 2020.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Olanda joacă toate cele trei meciuri de la Euro 2020 pe teren propriu, la Amsterdam, urmând să dea piept cu Ucraina pe 13 iunie, de la ora 22.00, cu Austria pe 17 iunie, de la ora 22.00 şi cu Macedonia de Nord pe 21 iunie, de la ora 19.00.

Frank de Boer, selecţionerul Olandei, a încercat să îmbine utilul cu plăcutul şi să cheme la lot cât mai mulţi fotbalişti cu profil ofensiv, însă echipa a fost lovită de un ghinion crunt cu câteva zile înainte de startul competiţiei. Donny van de Beek, superstarul lui Manchester United, a acuzat probleme medicale şi a fost exclus din lot fără a fi adus un înlocuitor, astfel că Olanda abordează turneu final cu doar 25 de fotbalişti, în loc de 26, câţi ar fi trebuit în mod normal.

Lotul Olandei pentru Euro 2020

Portari - Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam), Tim Krul (Norwich City), Marco Bizot (AZ Alkmaar).

Pe acelaşi subiect

Fundaşi - Joel Veltman (Brighton), Matthijs de Ligt (Juventus Torino), Nathan Ake (Manchester City), Owen Wijndal (AZ Alkmaar), Stefan de Vrij (Internazionale Milano), Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Daley Blind (Ajax Amsterdam), Denzel Dumfries (PSV Eindhoven).

Mijlocaşi - Georginio Wijnaldum (FC Liverpool), Quincy Promes (Spartak Moscova), Davy Klaassen (Ajax Amsterdam), Marten de Roon    (Atalanta), Ryan Gravenberch (Ajax Amsterdam), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar), Jurrien Timber (Ajax Amsterdam).

Atacanţi - Steven Berghuis (Feyenoord Rotterdam), Luuk de Jong (FC Sevilla), Memphiy Depay (Olympique Lyon), Donyell Malen (PSV Eindhoven), Wout Weghorst (Vfl Wolfsburg), Cody Gakpo (PSV Eindhoven).

Georginio Wijnaldum, căpitanul naţionalei Olandei la Euro 2020

Mijlocaşul Georginio Wijnaldum, aflat încă sub contract cu FC Liverpool, este căpitanul naţionalei de fotbal a Olandei la Euro 2020. Selecţionerul Frank de Boer a mizat pe experienţa acumulată de Wijnaldum, care a ajuns la 277 de meciuri jucate pentru două echipe importante din Premier League, Newcastle United şi FC Liverpool, dar şi pe faptul că Wijnaldum a fost golgeterul naţionalei Olandei în preliminarii, cu opt reuşite.

După cinci ani petrecuţi în tricoul lui FC Liverpool, Georginio Wijnaldum a decis că are nevoie de o nouă provocare astfel că îşi încheie socotelile cu gruparea engleză înainte de 1 iulie. FC Barcelona a fost în pole-position pentru a-şi asigura semnătura mijlocaşului de aproape 31 de ani, însă, în cele din urmă, ultimele informaţii arată că Wijnaldum ar urma să ajungă la Paris Saint Germain, grupare cu care ar fi semnat un contract valabil până în vară lui 2024.

Lotul Olandei pentru Euro 2020 valorează peste 607 milioane de euro

Ca la fiecare turneu final, Olanda etalează şi la Euro 2020 un lot plin de vedete. Valoarea totală a jucătorilor a fost stabilită la peste 607 milioane de euro, ceea ce înseamnă o cotă medie de aproape 24,3 milioane de euro. Vedetele Olandei sunt Frenkie de Jong, de la FC Barcelona, cotat la 90 de milioane de euro, şi Matthijs de Ligt, de la Juventus Torino, fotbalist cotat la 75 de milioane de euro.

Alături de ei ar urma să strălucească jucători precum Stefan de Vrij, de la Internazionale Milano, fundaş cotat la 50 de milioane de euro, şi Memphis Depay, de la Olympique Lyon, atacant cotat la 45 de milioane de euro, dar care ar putea ajunge, liber de contract, la FC Barcelona. În absenţa lui Jasper Cillessen, depistat cu Covid, poarta Olandei ar urma să fie asigurată de veteranul Stekelenburg, singurul jucător din naţionala Olandei care are o cotă de sub un milion de euro.

Frank de Boer va conduce frâiele naţionalei Olandei la Euro 2020

Frank de Boer (51 de ani) este selecţionerul Olandei la Euro 2020. Frank de Boer a devenit selecţionerul Olandei în septembrie anul trecut şi a semnat un contract valabil până după Mondialul de anul viitor. Frank de Boer este primul antrenor din istoria naţionalei Olandei care nu reuşeşte să câştige vreun meci din primele patru jucate în mandatul său. Totuşi, De Boer speră ca plusul său de experienţă să-l ajute să închege o echipă performantă la Euro 2020.

Frank de Boer a câştigat UEFA Champions League cu Ajax Amsterdam, în 1995, a fost de nouă ori campion al Olandei cu Ajax Amsterdam, de cinci ori ca jucător şi de patru ori ca antrenor, a fost campion al Spaniei cu FC Barcelona, în 1999, şi, pe lângă Ajax Amsterdam, a mai antrenat echipe precum Internazionale Milano, Crystal Palace şi Atlanta United, fiind şi secund la naţionala Olandei în perioada 2008-2010.

Donny van de Beek, absent de la Euro 2020 din cauza unei accidentări

Cu câteva zile înainte de startul Euro 2020, naţionala Olandei a suferit o lovitură dură. Donny van de Beek, superstarul lui Manchester United, a acuzat probleme medicale şi a fost exclus din lot. În locul său nu a mai fost chemat nimeni, astfel că Olanda atacă turneul final al Euro 2020 cu 25 de jucători în loc de 26. 

Olanda ar fi avut nevoie din plin de experienţa acumulată de Van de Beek, jucător care, la 24 de ani, are deja 175 de meciuri jucate pentru Ajax Amsterdam, 36 de meciuri jucate pentru Manchester United şi trei goluri marcate în 19 selecţii la naţionala Olandei, cu care a fost vicecampion al UEFA Nations League, 0-1 în finala cu Portugalia de acum doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Euro 2020 » Lotul Olandei pentru Euro 2020. Donny van de Beek, absenţă de ultimă oră din cauza unei accidentări