Antena Meniu Search
x

Cine sunt cei mai valoroşi jucători de fotbal de la Euro 2020

Campionatul European de fotbal din această vară ne oferă posibilitatea de a vedea la lucru câţiva dintre fotbaliştii cel mai bine cotaţi din lume.

de Redactia Observator

la 08.06.2021, 11:26

Kylian Mbappe a marcat 111 goluri în 127 de meciuri jucate pentru Paris Saint Germain
La 22 de ani şi jumătate, Kylian Mbappe, atacantul lui Paris Saint Germain, este cotat la 160 de milioane de euro - Hepta
  • 12 fotbalişti care vor evolua la Euro 2020 sunt cotaţi la cel puţin 80 de milioane de euro fiecare.

Ne-am dorit să aflăm care sunt jucătorii consideraţi de top care vor evolua la Euro 2020, iar pentru asta am studiat cifrele puse la dispoziţie de site-ul de specialitatea transfermarkt.

Ne-au sărit în ochi mai multe nume grele de fotbalişti şi trebuie să vă spunem, din start, că pe listă nu apar mulţi jucători la care s-ar fi gândit microbiştii, în cazul unor fotbalişti precum Cristiano Ronaldo sau Robert Lewandowski fiind şi problema vârstei la care au ajuns deja.

Kylian Mbappe - cel mai valoros jucător de fotbal de la Euro 2020

La aproximativ 22 de ani şi jumătate, atacantul francez Kylian Mbappe a adunat, deja, cifre incredibile pentru vârsta lui şi este considerat cel mai valoros jucător de fotbal de la Euro 2020. Asta pentru că are o cotă de piaţă de 160 de milioane de euro, conform sursei amintite, o sumă pe care, de exemplu, Real Madrid s-ar putea să se vadă obligată să o plătească dacă îşi doreşte, într-adevăr, să-l aducă pe fotbalistul lui Paris Saint Germain.

Pe acelaşi subiect

Mbappe a crescut la AS Bondy, iar de la 15 ani a ajuns la AS Monaco, formaţie de la care, în 2017, a făcut pasul către Paris Saint Germain. Are, deja, în palmares patru titluri de campion al Franţei, trei Cupe ale Franţei, două Cupe ale Ligii Franţei, două Supercupe ale Franţei şi a fost finalist al UEFA Champions League. A fost campion european de juniori sub 19 ani, în 2016, campion mondial de seniori, în 2018, şi a câştigat numeroase trofee la nivel personal.

A marcat 27 de goluri în 60 de meciuri jucate pentru AS Monaco, 111 goluri în 127 de meciuri jucate pentru Paris Saint Germain şi 17 goluri în 43 de selecţii în naţionala Franţei, punctând împotriva unor echipe de top precum Olanda, Argentina, Croaţia sau Suedia.

Alţi jucători de valoare de la Euro 2020

Pentru a stabili lista cu cei mai valoroşi jucători de fotbal de la Euro 2020 am ales o barieră de 80 de milioane de euro şi trebuie precizat că peste această cifră am descoperit 12 fotbalişti prezenţi în loturile naţionalelor de la Euro 2020.

Deşi nu dă cel mai bine cotat fotbalist de la Euro 2020, naţionala Angliei îşi taie partea leului având, în lot, o treime dintre fotbaliştii cotaţi la cel puţin 80 de milioane de euro fiecare. Harry Kane, de la Tottenham Hotspur, şi Jadon Sancho, de la Borussia Dortmund, completează, practic, topul jucătorilor scumpi de la Euro 2020. Primul, deşi a ajuns la aproape 28 de ani, este cotat, în continuare, la 120 de milioane de euro.

Jadon Sancho are doar 21 de ani, dar este cotat, deja, la 100 de milioane, şi împarte treapta a treia a fotbaliştilor scumpi de la Euro 2020 cu belgienii Kevin de Bruyne, de la Manchester City, şi Romelu Lukaku, de la Internazionale Milano, ambii cotaţi, de asemenea, la 100 de milioane de euro.

Anglia îi mai are în topul fotbaliştilor scumpi de la Euro 2020 pe Marcus Rashford, starul lui Manchester United, cotat la 85 de milioane de euro, dar şi pe Phil Foden, puştiul-minune al lui Manchester City, cotat la 80 de milioane de euro.

Chiar dacă încă mizează din plin pe geniul lui Cristiano Ronaldo, Portugalia are alţi doi fotbalişti în topul celor mai scumpi jucători de la Euro 2020. Este vorba despre Bruno Fernandes, de la Manchester United, cotat la 90 de milioane de euro, şi Joao Felix, de la Atletico Madrid, cotat la 80 de milioane de euro.

Lista celor mai scumpi 12 fotbalişti de la Euro 2020 este completată de neamţul Joshua Kimmich, de la Bayern Munchen, cotat la 90 de milioane de euro, de olandezul Frenkie de Jong, de la FC Barcelona, cotat, de asemenea, la 90 de milioane de euro, şi de spaniolul Marcos Llorente, cotat la 80 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Euro 2020 » Cine sunt cei mai valoroşi jucători de fotbal de la Euro 2020