Antena Meniu Search
x

Live Text Olanda şi Austria sunt echipele care merg, din Grupa C, în optimile de finală ale Euro 2020

Naţionalele de fotbal ale Olandei şi Austriei s-au calificat în optimile de finală ale Euro 2020, cele două echipe ocupând, în această ordine, primele două locuri ale Grupei C de la turneul final.

de Redactia Observator

la 21.06.2021, 20:56

Olanda a câştigat la pas Grupa C de la Euro 2020
Olanda a câştigat la pas Grupa C de la Euro 2020 - Profimedia
  • Macedonia de Nord, Olanda, Ucraina şi Austria fac parte din Grupa C de la Euro 2020.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 94 - Final de meci şi de grupă. Olanda trece la scor de Macedonia de Nord, 3-0, şi îşi consolidează locul 1 în Grupa C de la Euro 2020. Austria dă lovitura şi îşi asigură calificarea în optimi, după 1-0 cu Ucraina, echipă care termină pe locul 3 grupa, cu trei puncte şi golaveraj 4-5, şi trebuie să aştepte rezultatele din celelalte grupe pentru a vedea dacă prinde, in extremis, calificarea în fazele eliminatorii. Olanda joacă, în optimi, pe 27 iunie, la Budapesta, cu o echipă provenită dintre cele de pe locul 3, în timp ce Austria dă piept cu Italia pe 26 iunie, la Londra.

Min. 58 Macedonia de Nord - Olanda 0-3. Wijnaldum face dubla. Ca şi la golul de 2-0, Wijnaldum a fructificat o minge venită de la Depay.

Min. 51 Macedonia de Nord - Olanda 0-2. Wijnaldum înscrie şi Olanda se desprinde, deşi are multe rezerve pe teren. Încă o dovadă că Olanda a dominat grupa de o manieră categorică.

20.04 - S-au reluat meciurile din Grupa C. Dilema rămâne! Cine însoţeşte echipa Olandei în optimi? Austria sau Ucraina?

Pe acelaşi subiect

Min. 45 - Este pauză în cele două meciuri care închid Grupa C de la Euro 2020. Olanda conduce pe Macedonia de Nord, 1-0, iar Austria conduce, cu acelaşi rezultat, pe Ucraina. La aceste rezultate, Olanda şi Austria merg în optimi, iar Ucraina aşteaptă rezultatele din celelalte grupe.

Min. 24 Macedonia de Nord - Olanda 0-1. Depay deschide scorul. Centralul român Istvan Kovacs a revăzut faza cu ajutorul arbitrului video şi a ales să menţină decizia iniţială de a valida golul Olandei.

Min. 21 Ucraina - Austria 0-1. Baumgartner deschide scorul. La acest rezultat, Austria urcă pe locul 2 şi se califică în optimi, în timp ce Ucraina trebuie să aştepte rezultatele din celelalte grupe.

19.00 - Au început Ucraina - Austria şi Macedonia de Nord - Olanda, ultimele meciuri din Grupa C de la Euro 2020.

Întreaga atenţie este îndreptată către duelul de la Bucureşti, dintre Ucraina şi Austria. Învingătoarea dintre cele două formaţii o acompaniază pe Olanda, deja câştigătoarea grupei, în faza optimilor de finală. Învinsa dintre Ucraina şi Austria aşteaptă să vadă dacă poate merge în optimi de pe locul 3 din grupă, lucru puţin probabil în condiţiile în care învinsa ar urma să încheie grupa cu doar trei puncte.

În cazul în care meciul dintre Ucraina şi Austria se termină la egalitate, avem avantaj pentru Ucraina, formaţie care a înscris cu un gol mai mult până acum. Însă, cu patru puncte, Austria ar avea şanse serioase să meargă în faza optimilor de finală de pe locul 3.

Ucraina - Austria, calificarea se decide la Bucureşti

Meciul dintre Ucraina şi Austria este al treilea, penultimul, de la Euro 2020 care se joacă pe Arena Naţională din Bucureşti. Meciul este unul de totul sau nimic pentru cele două formaţii, învingătoarea urmând să-şi asigure calificarea în faza optimilor de finală de pe locul 2 în grupă.

Până acum, Austria a trecut fără mari emoţii de Macedonia de Nord, 3-1, însă a fost de nerecunoscut în meciul cu Olanda, pierdut cu 0-2. În schimb, Ucraina a dat mari emoţii Olandei, 2-3, şi a trecut mai greu de Macedonia de Nord, 2-1.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit în două meciuri amicale jucate în perioada 2011-2012. Atunci, şi-au împărţit victoriile. A fost 2-1 pentru Ucraina, cu un gol al victoriei marcat de Devic în minutul 91, şi 3-2 pentru Austria, cu un gol al victoriei marcat de Arnautovic în minutul 90. Iar la un asemenea dramatism ne aşteptăm şi azi.

Macedonia de Nord - Olanda, primul meci arbitrat de Istvan Kovacs la Euro 2020

Duelul dintre Macedonia de Nord şi Olanda, de la Amsterdam, este unul fără miză. Olanda a câştigat deja grupa, având victorii atât cu Austria, cât şi cu Ucraina, cele două echipe care ar putea să o egaleze la puncte, iar primul criteriu de departajare este cel al meciurilor directe. De partea cealaltă, Macedonia de Nord a pierdut atât cu Austria, cât şi Ucraina, astfel că este deja eliminată din competiţie, urmând să termine grupa pe ultimul loc, indiferent de rezultatele înregistrate luni.

Meciul dintre Macedonia de Nord şi Olanda este primul de la Euro 2020 pe care îl arbitrează românul Istvan Kovacs. Acesta este asistat de Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene. Istvan Kovacs, singurul arbitru care nu condusese un meci de la Euro 2020, are 36 de ani, este arbitru internaţional din 2010 şi a arbitrat numeroase meciuri din cupele europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Euro 2020 » Olanda şi Austria sunt echipele care merg, din Grupa C, în optimile de finală ale Euro 2020