Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Update GRUPA C LIVE Euro 2020. Program, rezultate, clasament - Olanda a câştigat grupa la pas

Olanda, Ucraina, Austria şi Macedonia de Nord au fost echipele repartizată în Grupa C de la Euro 2020, iar Olanda şi Austria au fost echipele care şi-au asigurat calificarea în faza optimiloe de finală.

de Redactia Observator

la 21.06.2021 , 21:37

Olanda este în grupă cu Ucraina, Macedonia de Nord şi Austria la Euro 2020
Mijlocaşul Georginio Wijnaldum este unul dintre liderii naţionalei Olandei la Euro 2020 - Hepta
  • Olanda, Austria, Ucraina şi Macedonia de Nord au fost echipele repartizate în Grupa C de la Euro 2020.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Naţionala de fotbal a Olandei a câştigat de o manieră categorică Grupa C de la Euro 2020, oamenii lui Frank de Boer câştigând toate cele trei meciuri în care au avut, ce-i drept, şi avantajul terenului propriu.

Programul meciurilor şi rezultatele din Grupa C

Partidele din Grupa C de la Euro 2020 s-au jucat în perioada 13-21 iunie şi au fost găzduite de Arena Naţională, din Bucureşti, şi de Johan Cruyff Arena, din Amsterdam. 

Articolul continuă după reclamă

Austria - Macedonia de Nord 3-1, pe Arena Națională

Pe acelaşi subiect

Austria s-a impus prin golurile înscrise de Stefan Lainer (18), Michael Gregoritsch (78) şi Marko Arnautovic (89), dar inspiraţia selecţionerul Franco Foda a făcut diferenţa, prin introducerea ultimilor doi marcatori. Golul de onoare al macedonenilor a fost reuşit de ''veteranul'' Goran Pandev (28).

După ce a marcat, Lainer i-a dedicat golul lui Christian Eriksen, el arătând un tricou cu mesajul: Eriksen stay strong”.

Potrivit UEFA, Pandev, la 37 de ani, este al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria EURO, fiind devansat de austriacul Ivica Vastic, care a marcat din penalty în 2008, contra Poloniei, la vârsta de 38 de ani şi 257 de zile.Pandev a înscris primul gol al Macedoniei de Nord la un turneu final al Euro. În urmă cu 20 de ani, în iunie 2001, Goran Pandev debuta la naţionala Macedoniei, la vârsta de 17 ani.

Şi la al doilea gol al austriecilor, autorul, de această dată Gregoritsch, a arătat tricoul cu mesajul de încurajare pentru Eriksen.

Austria - Macedonia de Nord 3-1, duminică, 13 iunie, la București (Lainer '18, Gregoritsch '78, Arnautovic '89 / Pandev '28)

Austria şi Macedonia de Nord s-au duelat pentru a treia oară în ultimii ani, cele două formaţii întâlnindu-se, într-o dublă manşă, şi în preliminariile pentru acest turneu final. Austria s-a calificat direct la turneul final ocupând locul 2 în Grupa G şi graţie celor şase puncte bifate din dubla manşă jucată împotriva Macedoniei de Nord. 

A fost 4-1 pentru Austria la Skopje, în iunie 2019, după un meci în care Marko Arnautovic, golgeterul austriecilor, şi-a trecut în cont o dublă, dar şi după un meci în care ambele formaţii au bifat câte un autogol. Returul a avut loc în noiembrie 2019, la Viena, iar Austria s-a impus mult mai greu, scor 2-1, la capătul unui meci în care au marcat David Alaba şi Lainer, respectiv Stojanvoski, jucători pe care este foarte posibil să-i vedem şi în meciul care deschide grupa la Euro 2020.

Olanda - Ucraina 3-2. Revenire spectaculoasă a Ucrainei, dar insuficientă

Olanda a învins spectaculos formaţia Ucrainei, cu scorul de 3-2 (0-0), duminică seara, pe Stadionul Johan Cruyff din Amsterdam, în Grupa C la EURO 2020. Gazdele au condus cu 2-0, prin golurile înscrise de Georginio Wijnaldum (52) şi Wout Weghorst (59), Ucraina a egalat în urma golurilor reuşite de Andrei Iarmolenko (75), Roman Iaremciuk (79), iar Denzel Dumfries (85) a adus victoria Olandei.

Ucraina a pierdut primul său meci din acest an, fiind primul eşec în ultimele şapte meciuri (două victorii, patru egaluri). Totodată, Ucraina a marcat prima oară după cinci meciuri fără gol înscris la EURO.

Olanda - Ucraina 3-2, dumnică, 13 iunie, la Amsterdam (Wijnaldum '52, Weghorst '59, Dumfries '85 / Yarmolenko '75, Yaremchuk '79)

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit de mai mult de un deceniu. Olanda şi Ucraina s-au întâlnit de două ori în meciuri amicale, în perioada 2008-2010. A fost un 3-0 pentru Olanda, în iunie 2008, dar şi un 1-1 în august 2010. Vorbim despre o perioadă în care Huntelaar, Kuyt, Ryan Babel sau Jeremain Lens se băteau cu o naţională în care încă strălucea Andrei Şevcenko, actualul selecţioner al Ucrainei retrăgându-se din naţională în 2012.

Ucraina - Macedonia de Nord 2-1. Ucraina, pas mare spre optimile de finală

Ucraina a făcut un pas mare spre calificarea în optimile de finală ale Euro 2020, după ce s-a impus, cu 2-1, în duelul cu Macedonia de Nord de la Bucureşti. Yarmolenko şi Yaremchuk au punctat, din nou, pentru Ucraina, ca şi în partida pierdută greu cu Olanda, 2-3.

Macedonia de Nord a forţat pe final, însă a reuşit să puncteze o singură dată şi este ca şi eliminată din competiţie, în condiţiile în care Macedonia de Nord a pierdut ambele meciuri jucate până acum la Euro 2020 şi dă piept cu Olanda în ultima etapă din faza grupelor.

Deşi au devenit naţionale de sine stătătoare abia după 1990, Ucraina şi Macedonia de Nord au un trecut plin în ceea ce priveşte meciurile directe. Cele două formaţii s-au mai întâlnit de patru ori până acum, iar punctele au fost împărţite într-un mod relativ echitabil, înregistrându-se două victorii ale Ucrainei, un egal şi o victorie a Macedoniei de Nord.

Au fost două meciuri amicale jucate în perioada 2003-2004, un 0-0 în Ucraina şi un 1-0 în favoarea Macedoniei de Nord, dar şi două meciuri jucate în preliminariile pentru Euro 2016. Atunci, Ucraina a bifat şase puncte din dubla cu Macedonia de Nord, 1-0 acasă şi 2-0 în deplasare, dar, chiar şi aşa, Ucraina a fost nevoită să treacă de baraj pentru a ajunge la turneul final. Seleznov, Kraveţ şi Sidorciuk marcau pentru Ucraina, împotriva Macedoniei de Nord, iar dintre cei trei doar pe Sidorciuk avem şanse să-l vedem la turneul final.

Olanda - Austria 2-0. Meci fără istoric pe "Johan Cruyff Arena"

Olanda a obţinut calificarea în optimile de finală ale Euro 2020, după ce a bifat a doua victorie la rând de la turneul final, 2-0 cu Austria. Depay, din penalty, şi Dumfries au punctat pentru Olanda, formaţie care a mai ratat câteva ocazii importante şi care practic nu a dat nicio şansă adversarei.

Eroul meciului a fost fundaşul Denzel Dumfries, jucător care s-a dovedit a fi, din nou, decisiv pentru Olanda. Dacă în meciul cu Ucraina a marcat golul de 3-2, golul victoriei, împotriva Austriei a scos penaltiul din care Depay a deschis scorul, iar apoi şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor.

Macedonia de Nord - Olanda 0-3. Olandezii, prea buni pentru cei mici

Naţionala de fotbal a Olandei a câştigat la pas şi al treilea meci jucat la Euro 2020. Deşi au avut pe teren mulţi jucători mai puţin folosiţi până acum, olandezii s-au impus la scor de neprezentare împotriva unei echipe care oricum nu mai avea nicio şansă de calificare în optimi.

Wijnaldum, de două ori, şi Depay au punctat pentru Olanda. Cei doi fotbalişti traversează o perioadă excelentă, iar acţiunile lor au pus în multe rânduri pe picior greşit defensiva macedoneani. Meciul dintre Olanda şi Macedonia de Nord s-a remarcat şi prin faptul că a fost primul arbitrat de românul Istvan Kovacs la Euro 2020.

Macedonia de Nord este creditată drept ţară gazdă la acest meci, însă tot Olanda joacă pe teren propriu şi speră să profite de acest avantaj pentru a bifa a treia victorie la rând împotriva Macedoniei de Nord. Olanda şi Macedonia de Nord s-au întâlnit în preliminariile pentru Mondialul din 2010, iar Olanda s-a impus de fiecare dată, 4-0 acasă, dar şi un 2-1 în deplasare, într-un meci în care golul de onoare al Macedoniei de Nord era marcat de liderul actualei echipe, veteranul Goran Pandev.

Totuşi, Olanda nu a avut mereu viaţa uşoară cu Macedonia de Nord. Cele două formaţii s-au întâlnit şi în preliminariile pentru Mondialul din 2006, iar atunci ambele partide s-au încheiat la egalitate. A fost un 2-2 în Macedonia de Nord şi un 0-0 în Olanda. Inclusiv la meciul din octombrie 2004, de la Skopje, Goran Pandev reuşea să înscrie un gol împotriva Olandei.

Austria - Ucraina 1-0. Austriecii dau lovitura la Bucureşti

Meciul dintre Austria şi Ucraina a fost al treilea de la Euro 2020 jucat pe Arena Naţională din Bucureşti. Şi a fost un meci de totul sau nimic în condiţiile în care învingătoarea mergea în faza optimilor de finală.

Oarecum surprinzător, cei care au avut câştig de cauză au fost austriecii, însă meciul a fost aproape în permanenţă la discreţia lor, neamţul Franco Foda, antrenorul Austriei, câştigând clar duelul tactic avut cu omologul său de la Ucraina, legendarul Andrei Şevcenko.

La prima vedere, meciul dintre Ucraina şi Austria reprezintă duelul direct pentru locul 2 în grupă. De altfel, şi bookmakerii au păreri împărţite, astfel că o victorie a Ucrainei are o cotă de 2,7, iar una a Austriei are o cotă de 2,72. Chiar şi în meciurile directe cele două naţionale şi-au împărţit victoriile.

A fost un 2-1 pentru Ucraina în noiembrie 2011, graţie unui gol al victoriei marcat de Devic în prelungiri, într-un moment în care Ucraina juca în inferioritate numerică. Austria şi-a luat revanşa în iunie 2012, când s-a impus, cu 3-2, la capătul unei partide în care superstarul Marko Arnautovic a reuşit o dublă pentru învingători, trecându-şi în cont inclusiv golul victoriei marcat în minutul 90.

Clasament Grupa C

  • 1. Olanda - 9 puncte
  • 2. Austria - 6 puncte
  • 3. Ucraina - 3 puncte
  • 4. Macedonia de Nord - 0 puncte

Ce urmează pentru echipele din Grupa C

Olanda a câştigat Grupa C la pas şi joacă în optimi duminică, 27 iunie, de la ora 19.00, la Budapesta. Olanda urmează să dea piept cu o echipă provenită de pe locul 3 din Grupa D, E sau F, nefiind exclus să dea peste Germania, Franţa sau Portugalia, din Grupa F, sau chiar peste Croaţia, vicecampioana mondială en-titre, din Grupa D.

Austria a încheiat Grupa C pe locul 2, în dauna Ucrainei. Austriecii se bucură din plin pentru calificare, însă, în optimi, dau peste poate cea mai în formă naţională din lume, echipa Italiei, formaţie creditată, la momentul actual, cu cele mai mari şanse pentru câştigarea Euro 2020. Meciul dintre Italia şi Austria, din optimile Euro 2020, se joacă sâmbătă, 26 iunie, de la ora 22.00, la Londra, pe Wembley.

Ucraina a terminat Grupa C pe locul 3, cu doar trei puncte, şi păstrează de doi bani speranţe pentru calificarea în faza optimilor de finală. În cazul în care jocul rezultatelor le este favorabil, ucrainenii joacă în optimi pe 28 iunie, la Bucureşti, cu câştigătoarea Grupei F, sau pe 29 iunie, la Glasgow, cu câştigătoarea Grupei E.

Macedonia de Nord s-a zbătut din plin, însă nu a găsit soluţii pentru a pune cu adevărat probleme adversarelor de la Euro 2020. Totuşi, experienţa acumulată poate ajuta fotbalişti de top precum Elmas sau Bardhi să califice naţionala Macedoniei de Nord şi la alte turnee finale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Euro 2020 » GRUPA C LIVE Euro 2020. Program, rezultate, clasament - Olanda a câştigat grupa la pas