Antena Meniu Search
x

Live Text Olanda trece de Austria, la Euro 2020, şi se califică în optimile de finală ale competiţiei

Naţionala de fotbal a Olandei s-a calificat, joi seara, în optimile de finală ale Euro 2020, după ce a bifat a doua victorie consecutivă de la turneul final, 2-0 cu echipa Austriei.

de Redactia Observator

la 17.06.2021, 23:55

Memphis Depay a fost din nou om important în angrenajul Olandei, împotriva Austriei
Memphis Depay a fost din nou om important în angrenajul Olandei, împotriva Austriei - Profimedia
  • Olanda şi Austria fac parte din Grupa C de la Euro 2020, grupă în care au mai fost repartizate Ucraina şi Macedonia de Nord.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 95 - Este final de meci la Amsterdam. Olanda se impune, cu 2-0, la capătul unui meci pe care l-a controlat aproape în totalitate. Olanda se califică deja în optimile de finală ale Euro 2020, în timp ce Austria aşteaptă meciul decisiv cu Ucraina, din ultima etapă, pentru a vedea dacă poate emite pretenţii la un loc în faza următoare a competiţiei.

Min. 84 - Schimbări în echipa Austriei. Ies Dragovic şi Schlager şi intră Lienhart şi Onisiwo. Austria are momente bune de atac şi şi-a creat două ocazii importante, dar nu a reuşit să puncteze.

Min. 82 - Schimbare în echipa Olandei. Iese Depay şi intră Luuk De Jong.

Min. 74 - Schimbare în echipa Olandei. A ieşit De Roon şi a intrat Gravenberch.

Pe acelaşi subiect

Min. 70 - Schimbare în echipa Austriei. Iese Baumgartner şi intră Valentino Lazaro.

Min. 66 Olanda - Austria 2-0. Olandezii scapă pe contraatac, Malen îl serveşte excelent pe Dumfries şi acesta îşi trece din nou numele pe lista marcatorilor, după ce a punctat şi cu Ucraina. Bachmann a primit cartonaşul galben pentru proteste, cerând un offside, însă reluările au arătat că portarul Austriei nu are dreptate.

Min. 64 - Schimbări în echipa Olandei. Ies Blind, Weghorst şi Van Aanholt şi intră Nathan Ake, Malen şi Wijndal.

Min. 61 - Austria nu găseşte soluţii pentru a reintra în joc. Ba chiar Olanda a ratat noi ocazii uriaşe, Weghorst şi Wijnaldum fiind aproape de gol. Între timp, în echipa Austriei au intrat Kalajdzic şi Grillitsch, înlocuindu-i pe Gregoritsch şi Laimer.

23.02 - Olanda a avut lovitura de start în repriza a doua a meciului de la Amsterdam.

Min. 46 - Este pauză la Amsterdam. Olanda conduce, după o repriză pe care a controlat-o în mare măsură, însă avantajul gazdelor este minim aşa că austriecii pot echilibra situaţia în repriza a doua.

Min. 41 - Momente bune de joc pentru Olanda. Depay şi Wijnaldum ratează din situaţii excelente.

Min. 20 - Olanda controlează jocul, dar nu reuşeşte să se mai apropie periculos de poarta adversă.

Min. 14 - De Roon vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 11 Olanda - Austria 1-0. Depay deschide scorul transformând un penalty acordat în urma unui fault comis de David Alaba. Centralul Orel Grinfeld a avut nevoie de ajutorul arbitrului video pentru a acorda lovituri de pedeapsă. David Alaba a văzut şi cartonaşul galben pentru intervenţia avută.

22.00 - Austria a avut lovitura de start în meciul de la Amsterdam.

Frank de Boer, antrenorul Olandei, începe cu Stekelenburg - Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind, Van Aanholt - De Roon, Wijnaldum, De Jong - Weghorst, Depay.

Franco Foda, antrenorul Austriei, începe cu Bachmann - Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer - Baumgartner, Schlager, Laimer, Alaba - Gregoritsch, Sabitzer.

Olanda, care este favorită în Grupa C, grupă din care mai fac parte Ucraina şi Macedonia de Nord, înfruntă o formaţie, Austria, ce reprezintă victima favorită a olandezilor. Asta pentru că olandezii au bătut echipa Austriei pe unde au prins-o, cel puţin în ultimii ani. 

Olanda a câştigat ultimele cinci meciuri directe jucate împotriva Austriei, marcând în total 15 goluri, şi speră să o facă din nou pentru a bifa mult-aşteptata calificare în optimile de finală ale Euro 2020.

Olanda, cu gândul la Generaţia 1988

Naţionala de fotbal a Olandei a început turneul final al Euro 2020 cu gândul la Generaţia 1988, cea care a reuşit să câştige titlul continental, bazându-se din plin pe magia tripletei Rijkaard-Gullit-Van Basten. Totuşi, împotriva Ucrainei, 3-2, în meciul de debut al olandezilor de la Euro 2020, Depay şi compania au arătat că sunt departe de pretenţiile unei echipe care să se bată cu şanse reale la câştigarea turneului final.

Olanda nu ar trebui să aibă emoţii în legătură cu calificarea în optimile de finală ale Euro 2020, în condiţiile în care are deja trei puncte, după prima etapă, joacă toate meciurile din grupă pe teren propriu, iar în ultima rundă înfruntă echipa Macedoniei de Nord, codaşa clasamentului.

Austria, lipsită de aportul lui Arnautovic

Naţionala de fotbal a Austriei intră în meciul cu Olanda de la Amsterdam fără cel mai important om de atac. Marko Arnautovic a fost suspendat o etapă, după ce la partida cu Macedonia de Nord, câştigată cu 3-1, a făcut un gest considerat nepotrivit.

Chiar şi aşa, austriecii sunt decişi să-şi vândă scump pielea, la Amsterdam, pentru că ştiu că orice punct contează în lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală şi au nevoie de încredere înainte de duelul cu Ucraina care s-ar putea să fie decisiv pentru locul 2 în grupă.

Olanda - Austria, meci arbitrat de o brigadă din Israel

Meciul dintre Olanda şi Austria, din etapa a doua a grupelor de la Euro 2020, este arbitrat de o brigadă din Israel condusă la centru de Orel Grinfeld. Acesta este asistat de compatrioţii săi Roy Hassan şi Idan Yarkoni. Orel Grinfeld are 39 de ani şi este arbitru internaţional din 2012. Grinfeld a arbitrat, până acum, numeroase meciuri din cupele europene, însă Olanda - Austria este primul meci pe care îl arbitrează la un turneu final de seniori.

Meciul dintre Olanda şi Austria este al doilea pe care olandezii îl joacă acasă, pe "Johan Cruyff Arena", în faza grupelor. Arena din Amsterdam găzduieşte şi ultimul meci al Olandei din grupe, cel cu Macedonia de Nord, dar şi o partidă din faza optimilor de finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Euro 2020 » Olanda trece de Austria, la Euro 2020, şi se califică în optimile de finală ale competiţiei