Meniu LIVE
Search
x

Trei suporteri s-au infectat cu varianta Delta a Covid-19 la meciul Danemarca – Belgia din grupele EURO 2020

Trei suporteri prezenţi la stadionul Parken din Copenhaga s-au infectat, la 17 iunie, cu varianta Delta a coronavirusului, în timpul meciului Danemarca – Belgia de la Euro-2020, au anunţat autorităţile sanitare daneze, care fac un apel pentru testarea a aproximativ 4.000 de persoane, informează AFP, citat de news.ro.

De Redactia Observator la 24.06.2021, 17:59

“Aceste trei persoane s-au contaminat în timpul meciului Danemarca – Belgia, iar contacţii lor apropiaţi şi contacţii apropiaţi contacţilor lor au fost avertizaţi personal. Însă recomandăm testarea spectatorilor care au fost în aceleaşi sectoare cu cei infectaţi. Este vorba de spectatorii de la tribuna C 1-4 şi C 6-7, adică aproximativ 4.000 de persoane”, a declarat Anette Lykke Petri, directoarea Agenţiei pentru Siguranţa Pacienţilor.

Danemarca recomandă, în cazul infectării cu varianta Delta, izolarea contacţilor până la al doilea  grad, adică până la contacţii contacţilor. Însă conform regulilor sanitare în vigoare, simpla prezenţă în tribuna în care s-a descoperit un caz nu necesită plasarea în izolare.

Marţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a declarat îngrijorată de relaxarea restricţiilor în unele  oraşe-gazdă ale Euro-2020, după creşterea numărului de cazuri de  coronavirus. În aceeaşi zi, Danemarca a raportat 29 de cazuri descoperite în legătură cu meciuri de la Euro disputate la Copenhaga.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Euro 2020 » Trei suporteri s-au infectat cu varianta Delta a Covid-19 la meciul Danemarca – Belgia din grupele EURO 2020