Antena Meniu Search
x

Evaluare Națională 2021. Subiectele de la Matematică și Științele Naturii, la clasa a VI-a, au fost publicate de Ministerul Educaţiei

Evaluare Națională 2021. Subiectele de la proba de Matematică și Științele Naturii, de la clasa a VI-a, au fost publicate, joi, de Ministerul Educației. 

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 17:52

Elev, în timpul examenului
Elev, în timpul examenului - Shutterstock
  • Evaluare Națională 2021. Astăzi s-au afișat subiectele la Matematică și Științele Naturii de la clasa a VI-a

Testele au fost elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Lucrările sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Ministerul Educației a transmis că rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională 2021 nu se vor mai comunica public și nici nu se vor înregistra în catalogul clasei. Notele se vor anunțat doar la nivelul unității de învățământ.

Testul 1

Pe acelaşi subiect

Testul 2

 

 

Calendarul probelor la română, matematică și teste de citire pentru clasele a II-a și a IV-a

După elevii de clasa a VI-a, vor susţine Evaluarea Naţională cei de clasa IV-a, apoi cei de clasa a II-a.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a / EN IV) are următorul calendar - Limba română (18 mai), Matematică (19 mai) şi Limba maternă (20 mai).

Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai. Proba de matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evaluare Naţională » Evaluare Națională 2021. Subiectele de la Matematică și Științele Naturii, la clasa a VI-a, au fost publicate de Ministerul Educaţiei