Antena Meniu Search
x

Evaluarea Naţională 2021. Examene fără triaj epidemiologic și fără luarea temperaturii. Ghidul publicat de Ministerul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că elevii care susțin Evaluarea Națională nu vor mai trece prin triaj epidemiologic și nu li se va mai lua temperatura. În schimb, masca rămâne obligatorie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.06.2021, 22:01

O elevă scrie pe foaia de examen
Evaluarea Naţională 2021. Examene fără triaj epidemiologic și fără luarea temperaturii - Shutterstock
  • Sorin Cîmpeanu a declarat că Ministerul Educației a luat măsuri administrative în privința desfășurării Evaluării Naționale 2021 pentru a veni în sprijinul elevilor.

Sorin Cîmpeanu a declarat că Ministerul Educației a adaptat tematica de examen la situația acestui an școlar total atipic. Au fost luate, astfel, măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor.

„Este vorba de micșorarea numărului de note necesare încheierii situațiilor școlare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcții pe foaie de examen la matematică, geometrie, de a sublinia textele la examenul de limba română. Nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toți au posibilitatea să facă acest lucru. Sunt lucruri mici, dar care toate la un loc vin în sprijinul elevilor. Toate aceste recomandări vor face obiectul unui document care va fi postat astă-seară (luni seara – nr.r.) pe site-ul Ministerului Educației”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de Mediafax.

Ghid pentru Evaluarea Națională 2021

Pe acelaşi subiect

GHID Evaluare Nationala 2021 by Alexandru Badea

Potrivit acestuia, până la acest moment, s-au înscris 132.630 de elevi pentru Evaluarea Națională, 90% din totalul celor 147.660 de elevi de clasa a opta. Înscrierile continuă până marți, la ora 17.00.

Se păstrează obligativitatea măștii de protecție

Întrebat cum se vor desfășura examenele, dacă se va mai lua temperatura copiilor și dacă va mai exista triaj epidemiologic, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Nu, cu siguranță nu”.

„Recomandările care vor fi postate astă-seară (luni seara – n.r.) vor face toate acele precizări, fără triaj epidemiologic, termometrizare, se păstrează, însă, distanțarea, se păstrează obligativitatea purtării măștii de protecție și aerisirea spațiilor de clasă. Toate aceste reguli de protecție sanitară se vor păstra”, a mai spus Cîmpeanu.

În privința examenului de Bacalaureat, Sorin Cîmpeanu a precizat că numărul elevilor de clasa a XII-a este de 152.000, numărul elevilor de clasa a XIII-a este de 21.000, deci, în total 173.000 de elevi. S-au înscris 114.000 din promoția curentă, dar din elevii de clasa a XII-a, un număr de 25.000 sunt elevi la cursuri serale și cu frecvență redusă.

Evaluarea Naţională 2021 va începe în 22 iunie

Elevii vor susţine examene scrise la Limba şi literatura română şi la Matematică, iar acolo unde este cazul, şi la Limba şi literatura maternă. Examenul va avea şi o etapă specială, programată din 28 iunie, destinată candidaţilor care, conform certificatului medical, nu s-au putut înscrie în prima etapă.

Media obţinută la examen este un criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat recent că repartizarea computerizată va avea loc la sfârşitul lunii iulie, mai târziu decât în anii anteriori.

Calendarul complet:

7 - 11 iunie 2021 - Înscrierea la evaluarea naţională

22 iunie 2021 - Limba şi literatura română, proba scrisă

24 iunie 2021 - Matematică, proba scrisă

25 iunie 2021 - Limba şi literatura maternă, proba scrisă

29 iunie 2021 (până la ora 14:00) - Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor

29 iunie 2021 (ora 16:00 - ora 19:00) - 30 iunie 2021 (ora 8:00 - ora 12:00) Depunerea contestaţiilor

30 iunie - 4 iulie 2021 - Soluţionarea contestaţiilor

4 iulie 2021 - Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evaluare Naţională » Evaluarea Naţională 2021. Examene fără triaj epidemiologic și fără luarea temperaturii. Ghidul publicat de Ministerul Educației