Meniu LIVE
Search
x

10 polițiști din Dolj, trimiși în judecată pentru luare de mită și alte infracțiuni

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova anunță trimiterea în judecată a 10 polițiști și foști polițiști din Dolj acuzați de comiterea mai multor infracțiuni printre care și luare de mită.

De Cristi Ioniţă la 09.11.2020, 14:23
  • Infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2015-2016.

Cei 10 oameni ai legii sunt acuzați, în mod oficial, de comiterea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit şi fals intelectual.

Infracțiunile ar fi fost comis în perioada 2015-2016, când inculpații asigurau activitatea de control a traficului rutier din municipiul Craiova și din alte localități din județul Dolj.

Polițiștii încasau bani și bunuri de la diferiți șoferi pentru a trece cu vederea infracțiunile comise de aceștia, mai ales că o parte dintre șoferi erau cunoștințe ale polițiștilor.

Ba chiar reprezentanții Direcției Generale Anticorupție susțin că, în anumite cazuri, șoferii primeau avertismente, pentru infracțiuni comise ca pietoni, deși erau opriți în trafic pentru săvârșirea unor contravenții în calitate de conducători auto.

În cadrul anchetei, s-au ridicat numeroase documente din birourile în care polițiștii și-au desfășurat activitatea.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » 10 polițiști din Dolj, trimiși în judecată pentru luare de mită și alte infracțiuni