Antena Meniu Search
x

Video 100 de studenţi au plecat cu Bricul Mircea pentru marşul de instrucţie. Momentul în care îşi iau la revedere de la familie

Cu un ochi au plâns și cu unul au râs, și-au îmbrățișat părinții și s-au aventurat pe mare, la bordul celui mai cunoscut ambasador naval al României în lume – nava școală Mircea. Aproape o sută de studenți români și străini au plecat în primul lor marș internațional de instrucție, unde se vor pregăti, timp de 43 de zile, pentru o carieră pe mare. În tot acest timp, velierul va acosta în porturi din Grecia, Italia, Franta și Turcia. 

de Redactia Observator

la 27.06.2024 , 14:18

Nava-școală "Mircea", mândria flotei navale române, și-a ridicat pânzele. Velierul a plecat din portul militar Constanța, în marșul internațional de instrucție, cu 86 de studenți ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" la bord. 

"Este o experienţă unică, minunată în viaţa unui marinar. (Emoţii) foarte mari, mai ales că ne despărţim de familie pentru o perioadă de timp", mărturisteşte Alexandra Fecea, studentă. 

"Mă încearcă sentimente de bucurie, deoarece este o ocazie unică în viaţă să pleci cu bricul Mircea", spune caporal Andrei Luca, student. 

Vezi și

"Am emoţii penttru că nu o să îmi mai văd părinţii aproximativ 40 de zile, desigur, că e un sentiment nou", adaugă şi Lutescu Alexandru, student.  

Noi orizonturi pentru o carieră pe mare

De pe ţărm, părinţii i-au privit cu lacrimi în ochii şi extrem de multă emoţie. Alături de studenţii români se vor afla și opt tineri din Bulgaria, Polonia, Turcia şi Letonia. 

"Suntem aici de ieri. Suntem fericiţi să experimentăm o mulţime de lucruri noi, cu alţi cadeţi din alte academii, din alte ţări", spune un student străin. 

Velierul va acosta în porturile Pireu, Livorno, Toulon, Palermo și Bodrum. În total 3400 de mile marine vor fi parcurse. 

"E o responsabilitate foarte mare, atât pentru mine, cât şi pentru echipajul pe care îl conduc. Trebuie să ne pliem unii pe stilul celuilalt astfel încat activităţile s se desfăşoare în siguranţă", spune cpt cdor Marius Moraru, comandant Nava-Școală "Mircea" .  

Nava scoală Mircea a efectuat de-a lungul timpului marșuri de instructie în Marea Neagră, Marea Egee, Mediterană și Oceanul Atlantic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » 100 de studenţi au plecat cu Bricul Mircea pentru marşul de instrucţie. Momentul în care îşi iau la revedere de la familie