Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis a anunțat ce restricții dispar după 15 mai. Nu mai e nevoie de declarație în localitate

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, în care a anunțat măsurile care vor intra în vigoare după data de 15 mai, odată cu încheierea stării de urgență.

de Redactia Observator

la 12.05.2020, 17:42

- observator.tv

Președintele a precizat că România se apropie foarte rapid de cifra de 1.000 de victime dintre pacienții infectați cu coronavirus, iar în fiecare zi apar noi cazuri.

Totuși, spune președintele, după data de 15 mai va înceta starea de urgență, iar unele restricții, care până acum au fost obligatorii, vor dispărea.

"Ne apropiem foarte rapid de 1.000 de victime ale acestei epidemii, în fiecare zi avem cazuri noi. Se apropie 15 mai, când se va încheia starea de urgență. Foarte mulți români ne întreabă ce se schimbă după 15 mai. În primul rând aș spune ce devine obligatoriu. Primul lucru devine obligatoriul portul măștii, care acoperă gura și nasul, atunci când ne găsim în spații interioare: magazine, transport public, etc. Este obligatorie pastrarea unei distante intre persoane, de 1,5m. Igiena mâinilor devine obligatorie și este extrem de importantă, întotdeauna când venim acasă. Ce se redeschide. Se vorbește despre o relaxare. Se redeschide parțial comerțtul, se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă. Se redeschid saloanele de îngrijire personală, se deschid muzeele. Recomandăm autorităților locale să redeschidă parcurile", a declarat Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Președintele a anunțat că dispare și obligativitatea deținerii declarației pe proprie răspundere atunci când dorim să ne deplasăm în localitatea unde locuim. Dacă dorim să părăsim localitatea, rămâne obligativitatea deținerii declarației pe proprie răspundere.

"La ce se renunță. La obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității. Totuși, nu trebuie să exagerăm. Trebuie să renunțăm la deplasările la care putem renunța. La ieșirea din localitate este nevoie de declarație. În interiorul zonei metropolitane nu va fi nevoie de declarație. Este în continuare interzisă deplasarea localității, cu excepții", spune președintele.

Iohannis a anunțat și reluarea slujbelor, la biserică, dar numai în curțile bisericilor.

"Serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate în prima fază, în curtea bisericii, în exterior. Credincioșii vor purta mască și vor purta obligatoriu distanța de 1,5m. În următoarele etape aceste condiții vor fi rediscutate", precizează președintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis a anunțat ce restricții dispar după 15 mai. Nu mai e nevoie de declarație în localitate