Antena Meniu Search
x

Parlamentul britanic vrea limitarea vânzării de artificii, ca urmare a unei petiţii semnate de peste 300 de mii de persoane. Cetăţenii spun că sunt prea gălăgioase

Parlamentarii britanici vor dezbate dacă să limiteze drastic vânzarea artificiilor, după ce peste 300.000 de oameni au semnat o petiție în acest sens. Semnatarii au susținut că zgomotul lor provoacă nelinişte persoanelor vulnerabile, dar şi multor animale, iar vânzările ar trebui reduse.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 08.11.2021, 22:25

Artificiile ar putea fi interzise în Marea Britanie
Artificiile ar putea fi interzise în Marea Britanie - Hepta

Ei vor să fie autorizate doar focurile de artificii organizate de consiliile locale. Mișcarea este susținută de organizații de caritate pentru bunăstarea oamenilor și a animalelor, scrie Daily Mail. Aceste limite ar pune capăt focurilor de artiicii organizate cu diverse ocazii.

Restricţii pentru focurile de artificii

Cu toate acestea, No10 a spus astăzi că nu există niciun plan pentru a modifica regulile care guvernează vânzările.  Cel puţin doi câini au murit în weekend speriaţi de artificii. Un altul a înotat aproape 16 km ca să fugă. Alt patruped a fugit de acasă şi a fost găsit abia azi. 

Legea actuală spune că vânzările de artificii sunt limitate la vârsta de peste 18 ani. De obicei, acestea pot fi declanșate numai între 7:00 și 23:00, cu o excepţia zilei de 5 noiembrie și în noaptea de Revelion, dar şi la evenimente precum Diwali și Anul Nou Chinezesc.

Focurile de artificii de la sfârşitul anului, la Londra, organizate în mod tradiţional pe malul Tamisei, au fost anulate al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei covid-19, a anunţat marţi primăria capitalei britanice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Parlamentul britanic vrea limitarea vânzării de artificii, ca urmare a unei petiţii semnate de peste 300 de mii de persoane. Cetăţenii spun că sunt prea gălăgioase