Antena Meniu Search
x

18 doze de vaccin Pfizer au fost aruncate la gunoi, din greșeală, la un centru din Arad

Trei flacoane de vaccin Pfizer, care aveau în total 18 doze de ser, au fost aruncate la gunoi, din greșeală, la un centru de vaccinare din Ineu, județul Arad.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.03.2021, 14:18

18 doze de vaccin Pfizer au fost aruncate la gunoi, din greșeală, la un centru de vaccinare din Arad
18 doze de vaccin Pfizer au fost aruncate la gunoi, din greșeală, la un centru de vaccinare din Arad - Hepta
  • Flacoanele nu au putut fi găsite deoarece gunoiul a fost ridicat si transportat la stația de sortare de la Mocrea.

Potrivit ISU Arad, marți, în jurul orei 12.00 șeful centrului de vaccinare din Ineu a informat CJCCI Arad că luni seara nu a mai găsit trei flacoane, respectiv 18 doze de vaccin Pfizer.

Potrivit acestuia, există suspiciunea că din greșeală le-a aruncat la gunoi cu ambalajul din carton.

Din nefericire, flacoanele nu au putut fi găsite deoarece gunoiul a fost ridicat si transportat la stația de sortare de la Mocrea.

Programarea pentru vaccinarea cu Pfizer, reluată de sâmbătă

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în peste 214.110 doze, a sosit luni în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Sâmbătă, 27 februarie, a fost reluată programarea la vaccinare cu serul produs de Pfizer/BioNTech. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » 18 doze de vaccin Pfizer au fost aruncate la gunoi, din greșeală, la un centru din Arad