Antena Meniu Search
x

Video 220 de urși ar urma să fie împușcați în România, anunță Mircea Fechet. Ordinul propus de fostul ministru al Mediului viza 500 de exemplare

În lipsa hranei, urşii coboară din ce în ce mai des printre oameni. Şi nu ţin cont de nimic: într-o localitate din Buzău, nici măcar gardul electric nu i-a mai ţinut departe de animalele dintr-o gospodărie. Oamenii se tem că nu doar necuvântătoarele ar putea deveni victime, ci şi ei înşişi. Nu puţine au fost cazurile - în trecut - în care întâlnirea cu ursul s-a sfârşit tragic pentru localnici.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 02.08.2023, 15:06

Vezi și

Vorbim despre o cotă de prevenție și de intervenție însumată care ajunge la nivelul de 220 de urși. Este propunerea pe care noul ministru al Mediul și-a însușit-o pe baza recomandărilor formulate de specialiștii din cadrul Academiei Române. Este mai puțin de jumătate din ce intenționa fostul ministru al Mediului să propună, adică 500 de animale.

Noul ministru al Mediului a spus că este nevoie de o consultare largă la nivelul societății cu privire la acest subiect, câți urși să fie incluși în aceste cote de prevenție și de intervenție, și că, până va exista o concluzie a acestor consultări, nu poate decât să țină cont de recomandările speciliștilor din cadrul Academiei Române. Între timp, însă, în multe zone din țară, precum Harghita, Covasna, Brașov sau Prahova sunt zilnice semnalările de prezențe ale urșilor și chiar de atacuri ale acestor animale sălbatice în comunitățile locuite.

Oamenii s-au obișnuit deja să primească mesaje RO-Alert

La Miercurea Ciuc sau în Bușteni, oamenii s-au obișnuit deja să primească mesaje RO-Alert și nu mai ștu ce să facă pentru a fi la adăpost de aceste pericole.

În comuna Aldeni din județul Buzău, locuitorii trăiesc de mai bine de trei săptămâni în teroare. Asta pentru că în aproape fiecare noapte un urs intră în gospodării și omoară orice animal îi iese în cale. Într-o singură seară, animalul a sfâşiat patru oi și două capre, din două curți diferite. Localnicii se tem acum pentru viețile lor, iar autoritățile locale susțin că nu au cum să intervină în acest caz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » 220 de urși ar urma să fie împușcați în România, anunță Mircea Fechet. Ordinul propus de fostul ministru al Mediului viza 500 de exemplare