Antena Meniu Search
x

Video Urșii seamănă teroare într-o comună din Buzău. Intră în gospodării aproape în fiecare noapte și omoară orice animal le iese în cale

Locuitorii unei comune din județul Buzău trăiesc de mai bine de trei săptămâni în teroare. Asta pentru că în aproape fiecare noapte un urs intră în gospodării și omoară orice animal îi iese în cale. Într-o singură seară, animalul a sfâşiat 4 oi și 2 capre, din două curți diferite. Localnicii se tem acum pentru viețile lor, iar autoritățile locale susțin că nu au cum să intervină în acest caz. 

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 09:19

Vezi și

În grajdurile unui crescător din localitatea buzoiană Aldeni, ursul a făcut prăpăd. Nici măcar gardul electric montat de fermieri nu l-a împiedicat pe urs să ucidă patru dintre vietăţile din gospodării. 

Bărbat: A sărit gardul aici, peste corlată la oi şi am găsit oile mâncate, aici. Uite ce a făcut ursul! Uite! Berbec, oaie... astea sunt rupte. Uită-te cum le-a mâncat. 

Un reprezentant al fondului de vânătoare din zonă a venit să numere pagubele produse de animal.  

ReporterCât de mare ar putea fi ursul?

Pe acelaşi subiect

Mihai Neamțu, reprezentant fond de vânătoare: În jur de 200 şi ceva de kilograme.

Cât despre soluţii...

Mihai Neamțu, reprezentant fond de vânătoare: Nu prea avem soluţii legale. Intravilan, noi nu avem ce face ca asociaţie. Şi în cazul unui urs, nu puteam interveni pentru că este ocrotit de lege. 

Locuitorii din Aldeni se tem că ar putea da nas în nas cu sălbăticiunile, la orice oră din zi şi noapte

Altă gospodrie, acelaşi scenariu. De data aceasta, ursul a poftit la două capre, lăsând în urmă şi alte pagube. 

Reporter: Pe unde a intrat, ia arătaţi-mi. 

Bărbat: Ursul a intrat pe aici. A rupt gardul. Se cunoaşte cum a tras de el cu ghearele sau colţii.

Locuitorii din Aldeni se tem că ar putea da nas în nas cu sălbăticiunile la orice oră din zi şi noapte. 

Femeie: Cum să nu îmi fie teamă de urşi, suntem oameni în vârstă, nu puteam ieşi pe stradă aşa că ne e frică de urs acum. 

Autorităţile locale se simt depăşite de situaţie

Petrache Mîrzea, primarul comunei Cernătești: Nu stiu ce putem face, am intels ca fostul ministru al Mediului, în ultima zi de mandat ar fi dat un ordin in care sa împuste 1200 de urși.  

În fiecare noapte locuitorii primesc avertizări prin sistemul Ro-Alert, însă animalele dispar imediat după ce provoacă pagube.

Urşii seamănă panică şi printre prahoveni. În Buşteni un urs a coborât din pădure după hrană şi s-a oprit în curtea unor localnici. Animalul sălbatic a răscolit prin tomberoanele de gunoi, iar apoi s-a plimbat nestingherit pe lângă o casă. A fugit în pădure, speriat de câini, însă s-a reîntors când i s-a făcut din nou foame. A fost gonit, în cele din urmă, de jandarmi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Urșii seamănă teroare într-o comună din Buzău. Intră în gospodării aproape în fiecare noapte și omoară orice animal le iese în cale