Antena Meniu Search
x

27 de migranţi, prinşi ascunşi într-un TIR, printre băuturi răcoritoare, în vama Nădlac. Voiau să ajungă în Austria

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au prins 27 de migranţi care se ascundeau într-un TIR condus de un turc, ce transporta băuturi răcoritoare în Austria.

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 12:09

TIR-ul a fost verificat la ieşirea din ţară "în baza profilului de risc", potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, iar printre sticlele cu suc se aflau şi călătorii clandestini.

"Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Bangladesh, Irak şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, intraţi legal în România în baza documentelor personale", a informat, miercuri, Poliţia de Frontieră Arad, potrivit Agerpres.

Tot în zona Nădlac, la 500 de metri de graniţa cu Ungaria, poliţiştii de frontieră au observat un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, în direcţia ţării vecine.

"S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele şi interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele depistate au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea unor verificări. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că este vorba despre şase cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 30 şi 48 de ani, intraţi legal în România", a transmis sursa citată.

În primul caz, şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » 27 de migranţi, prinşi ascunşi într-un TIR, printre băuturi răcoritoare, în vama Nădlac. Voiau să ajungă în Austria