Antena Meniu Search
x

Video 30 de credincioşi din Afumați au mers în excursie la mănăstiri, 25 s-au întors cu COVID. Primar: "Cei 5 sănătoși erau vaccinați"

Suntem buni la făcut reguli. Le respectă cine poate. În localităţile cu mai mult de 3 bolnavi COVID la mia de locuitori ar trebui să arătam un cod QR care să putem intra în restaurante, terase sau baruri. Acum există 224 de localităţi în această situaţie. Totul funcționează însă doar pe hârtiile oficiale. Realitatea am suprins-o în urma unui experiment Observator în localităţile din jurul Bucureştiului.  

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 20:47

Vezi și

Relaxaţi! Nici vorbă de COVID, pandemie sau boală. În jurul Capitalei, nu mai sunt reguli de respectat. Asta deşi oamenii stau pe un butoi de pulbere. Sunt 16 localităţi de lângă Bucureşti în care rata de infectare a sărit de 3 la mie. Doar că multora nu le pasă. Autorităţile au spus ferm. În aceste locuri nimeni nu are voie să intre la terase, restaurante sau baruri dacă nu prezintă un cod QR care să ateste că au trecut prin boală, sunt vaccinaţi sau proaspăt testaţi. Teoria sună bine, în realitate însă...

Pot sta şi la terasă sau am nevoie de test sau ceva?

Puteţi sta!

Pe terasă... se poate o cafea?

Pe acelaşi subiect

Da, cafeaua e acolo!

Nici urmă de distanțare socială în Afumați. Nici vaccinarea nu merge bine

Tot acolo ar putea fi şi boala. Oamenii stau umăr la umăr, înghesuiţi. Nici vorbă de distanţare socială. Nici măcar mască nu poartă. Aşteaptă liniştiţi să-şi cumpere de-ale gurii. În Afumaţi, de exemplu, rata de infectare este de aproape 6 la mie. E la un pas de carantină. Primarul dă vina pe oameni. În urmă cu câteva zile, mai mulţi credincioşi şi-au făcut drum la mănăstirile din Maramureş. S-au întors acasă cu binecuvântarea Domnului, dar şi cu COVID. 

Dumănică Gabriel, primar Afumați: Din cauza unei excursii private cu un număr de circa 30 de afumăţeni ne-am trezit că 25 dintre ei au luat COVID. Din cei 4-5 care s-au intors sănătoşi, toţi erau vaccinaţi.

Pe stradă oamenii se uită la codul QR ca la filme SF

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Teodor Negulescu, director DSP Ilfov: Vom avea o creştere explozivă. Totul merge greu, oamenii nu înţeleg. Avem rata foarte mică la vaccinare.

Dacă trendul se menţine, riscăm să ajungem până la sfârşitul lunii octombrie la peste 15 mii de infectări zilnic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » 30 de credincioşi din Afumați au mers în excursie la mănăstiri, 25 s-au întors cu COVID. Primar: "Cei 5 sănătoși erau vaccinați"