Antena Meniu Search
x

30 de persoane, cetăţeni români şi familiile acestora, evacuate din Fâşia Gaza, au ajuns în România

Război Israel - Hamas. Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de miercuri, în urma eforturilor complexe ale Celulei de criză interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 30 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuate din Fâşia Gaza, au fost transportate în România la bordul unei aeronave militare.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 06.12.2023, 21:56

30 de persoane, cetăţeni români şi familiile acestora, evacuate din Fâşia Gaza, au ajuns în România

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, zborul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, cu o aeronavă C 27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române. La solicitarea autorităţilor Republicii Moldova a fost acordat sprijin în vederea evacuării a patru persoane din Fâşia Gaza, aflate în atenţia misiunii diplomatice a acestui stat.

279 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâşia Gaza

Astfel, cele 34 de persoane au fost preluate din punctul de trecere a frontierei Rafah de către echipa consulară a misiunii diplomatice şi au fost însoţite până la Cairo, iar ulterior transportate în România. Până în prezent, 279 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâşia Gaza, menţionează MAE.

"MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni care au solicitat acest lucru, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate", se mai arată în comunicatul citat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Evenimente » 30 de persoane, cetăţeni români şi familiile acestora, evacuate din Fâşia Gaza, au ajuns în România