Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 350.000 de credincioşi au participat la pelerinajul de Sf. Parascheva în cele opt zile. 2.000 de oameni încă mai aşteaptă la rând

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva continuă şi astăzi. Şi chiar dacă astăzi este ultima zi anunţată de organizatori, credincioşii continuă să se aşeze la coadă. Peste 350.000 de credincioşi au participat la toate evenimentele dedicate Sfintei, în cele opt zile de pelerinaj. Numai ieri, la slujba din ziua hramului, a fost un număr record de pelerini: 35.000 de oameni au asistat la Sfânta Liturghie. 

de Clara Mihociu

la 15.10.2024 , 13:58

Răbdarea şi liniştea sunt cuvintele care pot descrie acest pelerinaj care a numărat mai puţini pelerini la rând, dar a fost cu unul mult mai liniştit, după cum au spus autorităţile.

2.000 de oameni încă mai aşteaptă la rând

Dacă în alţi ani vorbeam despre incidente, în acest an nu s-a pus problema de incidente majore sau grave, de nervi întinşi la maximum din cauza timpului mare de aşteptare. Oamenii au fost răbdători şi au spus rugăciunile în gând  pe tot parcursul drumului până la racla Sf. Parascheva, a fost şi un pelerinaj al tinerilor.

Vezi și

Acum, la orele prânzului în a opta zi de pelerinaj, raclele celor doi sfinţi încă sunt afară, asta pentru că numărul de pelerini este în continuare foarte mare, în jur de 2.000. 

Dintr-o clipă într-alta ar urma ca racla Sfintei Parascheva să fie mutată înapoi în catedrală, iar diseară vor pleca şi moaştele Sf. Pantelimon. 

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » 350.000 de credincioşi au participat la pelerinajul de Sf. Parascheva în cele opt zile. 2.000 de oameni încă mai aşteaptă la rând