Antena Meniu Search
x

Video Aproape 40 de tone de deșeuri de echipamente electrice si electronice ard lângă Bucureşti. Inspectorii de mediu verifică nivelul de poluare

Un incendiu de proporţii a izbucnit în urmă cu puţin timp la un centru de colectare şi reciclare a deşeurilor din Chitila, lângă Bucureşti. Pompierii acţionează în acest moment cu 9 autospeciale de stingere şi 6 cisterne. Coloana imensă de fum poate fi observată de la câţiva kilometri distanţă. Autorităţile au emis şi un mesaj RO ALERT şi îi sfătuiesc pe oameni să evite zona.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 04.11.2022, 14:31

Vezi și

Incendiul se manifestă pe aproape 1000 de metri pătrați, 35-40 de tone de deșeuri de echipamente electrice si electronice, frigidere, aparate casnice.

Sunt zeci de pompieri la faţa locului care încearcă să stingă focul, în continuare vorbim de degajări mari de fum, fum care se vede de la kilometri întregi.

La faţa locului sunt comisarii Gărzii de Mediu, care verifică nivelul de poluare, dar şi direcția în care se îndreaptă fumul. Ministerul Mediului a transmis şi un mesaj pe canalele de comunicare referitor la acest lucru.

Autoritățile au dat si un mesaj RoAlert, în care oamenii sunt îndemnați să evite zona în care se află centrul de colectare. Pagubele produse, dar şi cauza probabilă a producerii incendiului vor fi stabilite de pompieri si de comisarii gărzii de mediu ulterior, după stingerea ultimelor focare.

Pe acelaşi subiect

Un utilaj al REMAT folosit la stingerea incendiului 

Pompierii folosesc pentru stingerea incendiului de la centrul de colectare din Chitila un utilaj de compactare, dotat cu o gheară metalică, cu ajutorul căruia sunt scoase calupuri de deşeuri care ard, pentru a putea fi stinse mai uşor, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), Daniel Vasile.

El a precizat că suprafaţa afectată este mare şi ard violent mai multe deşeuri plastice, anvelope, electrocasnice şi alte materiale depozitate la REMAT. Dispozitivul de intervenţie la incendiul de la centrul de colectare deşeuri din Chitila a fost suplimentat, iar pentru stingerea focului au fost alertate nouă autospeciale de stingere şi şase cisterne. "Stivele cu deşeuri au 10 metri înălţime. Se acţionează pentru stingere şi pentru limitarea propagării", a informat ISUBIF.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Aproape 40 de tone de deșeuri de echipamente electrice si electronice ard lângă Bucureşti. Inspectorii de mediu verifică nivelul de poluare