Antena Meniu Search
x

4 noiembrie 1922, ziua în care începea "Blestemul lui Tutankhamon"! Avertismentul de pe mormânt

Celebrul faraon din dinastia a 18-a şi conducătorul Egiptului între anii 1333 şi 1324 î.Hr. a cunoscut nemurirea datorită britanicului Howard Carter, descoperitorul mormântului lui Tutankhamon

Celebrul faraon din dinastia a 18-a şi conducătorul Egiptului între anii 1333 şi 1324 î.Hr. a cunoscut nemurirea datorită britanicului Howard Carter, descoperitorul mormântului lui Tutankhamon

Una dintre cele mai populare descoperiri din istoria arheologiei

Singurul mormânt al unui faraon care nu a fost profanat şi jefuit timp de 3.200 de ani avea să schimbe istoria pe 4 noiembrie 1922. Atunci, Howard Carter şi lordul Carnarvon au coborât treptele mormântului din Valea Regilor.

Acela a fost momentul în care "blestemul" începea să îşi facă simţită prezenţa!

Comorile pe care Howard Carter le-a descoperit au produs senzaţie în întreaga lume. Din acest punct au pornit legendele. În martie 1923, un scriitor a avertizat cu privire la un blestem al faraonului, care îi va urmări pe cei care au intrat în mormânt.

Moartea lordului Carnarvon, finanţatorul expediţiei lui Howard Carter, i-a pus pe gânduri pe mulţi. S-a întâmplat pe 5 aprilie 1923, la puţin timp după ce intrase împreună cu Howard Carter în camera funerară a lui Tutankhamon.

Un ziar a publicat şi textul integral al blstemului găsit în mormânt: "Cei care intră în acest mormânt sacru vor fi degrabă vizitaţi de aripile morţii". De fapt, Howard Carter nu a descoperit niciodată o asemenea inscripţie în mormânt.

Tot presa vremii a început să îi omoare, unul câte unul, pe participanţii la lucrările de excavare. Potrivit unei liste, 26 de oameni ar fi murit în primii zece ani după intrarea în mormânt.

În realitate, doar şase oameni au murit în primul deceniu...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » 4 noiembrie 1922, ziua în care începea "Blestemul lui Tutankhamon"! Avertismentul de pe mormânt