Antena Meniu Search
x

Video 47 de vameși de la Nădlac 2, săltați de agenții DGA pentru șpagă. Cât le cereau șoferilor de TIR care depășeau greutatea legală

46 de funcţionari de la Agenția de Control și Încasare din punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 au fost ridicați, în această dimineață și duși la audieri. Sunt suspectaţi că luau şpagă de la şoferii de tiruri, la cântărirea maşinilor de mare tonaj. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.02.2024, 13:43

Vezi și

Conform unor surse judiciare, între 100 și 150 de euro primea fiecare funcționar de la șoferii de TIR care părăseau țara, astfel că suma totală este extrem de mare. Cei 40 de funcționari săltați în această dimineață din vama Nădlac 2 sunt angajați ai companiei de administrare a infrastructurii rutiere. 

Fiecare funcționar lua între 100 și 150 de euro

Aceștia aveau rolul de a cântări fiecare camion cu marfă, înaintea de ieșirea din țară. Numai că, de cele mai multe ori, încărcătura era mult mai mare decât masa maximă admisă, dar angajații făceau ca totul să fie bine. 

Fiecare șofer de camion plătea între 100 și 150 de euro, în funcție de cât de mare era abatarea de la greutatea legală a mărfii. În urma sesizărilor primite de la șoferi, cei de la DGA au descins în această dimineață exact la ghișeele de la cântarul din vama Nădlac 2, după ce dosarul a fost declinat de la DNA. Au fost ridicați 47 de angajați din totalul de 60 și au fost duși la audieri la Arad, urmând să se stabilească implicarea fiecăruia și dacă vor fi luate măsuri preventive. 

Cei de la CNAIR au transmis că își verifică angajații frecvent și au toleranță zero cu privire la actele de corupție. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » 47 de vameși de la Nădlac 2, săltați de agenții DGA pentru șpagă. Cât le cereau șoferilor de TIR care depășeau greutatea legală