Antena Meniu Search
x

5 vieți salvate după o prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală, la Târgu Mureș. ”Transplantul înseamnă viață!”

Un pacient intrat în moarte cerebrală a salvat viaţa a cinci oameni, după ce familia sa a acceptat să doneze organele altor oameni care se luptă să supravieţuiască. Prelevarea de organe avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, iar transplanturile s-au realizat la Cluj-Napoca și București.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.10.2021, 18:46

Medici chirurgi in operatie
5 vieți salvate după o prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală, la Târgu Mureș - Profimedia Images

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant (ANT), aceasta este a doua acţiune de coordonare a unui transplant realizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în această lună.

”La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş s-a realizat o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a găsit puterea de a spune DA pentru donarea de organe şi ţesuturi. Acest gest este dovada supremă a bunătăţii şi generozităţii. Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu respect pentru gestul făcut, gest care a schimbat în bine viaţa a 5 oameni necunoscuţi”, se arată în mesajul ANT.

Efortul echipei de medici din Târgu Mureș a fost preluat de echipajele medicale de transplant ale centrelor din Bucureşti şi Cluj Napoca.

Ficatul transplantat a ajuns la un bărbat de 43 de ani din București

Pe acelaşi subiect

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni, viaţa unui pacient de 43 de ani a fost salvată prin intervenţia de transplant hepatic realizată de echipa condusă de prof. dr. Vladislav Braşoveanu.

La Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, echipele de chirurgi conduse de dr. Dan Pop şi dr. Liviu Constantin au făcut intervenţii de transplant renal pentru 2 pacienţi, de 55 de ani şi de 62 de ani, aflaţi de mai mult de 8 ani în dializă.

De asemenea, alţi 2 români îşi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee, realizate la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » 5 vieți salvate după o prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală, la Târgu Mureș. ”Transplantul înseamnă viață!”