Antena Meniu Search
x

Opt dintre cei mai bine cotaţi piloţi din ţară s-au întrecut în acrobaţii pe patru roţi

Opt dintre cei mai bine cotaţi piloţi din ţară s-au întrecut în acrobaţii pe patru roţi.

Vezi și

Putere, scârţâit de roţi şi treceri la limită pe lângă obstacole. Toate îi aşteaptă în Capitală pe cei îndrăgostiţi de drifturi. Opt dintre cei mai bine cotaţi piloţi din ţară s-au întrecut în acrobaţii pe patru roţi.

Sportivii care stăpânesc volanul la limita dintre viteză şi pericol s-au adunat de dimineaţă în jurul pistei. Şi au încins motoarele într-o demonstraţie spectaculoasă de condus. 

Traian Buşe este primul campion naţional la drift al României. Spune că aproape oricine poate ajunge până aici, cu muncă şi antrenamente săptămânale. Şi cu o maşină personalizată pentru un astfel de sport. 

Traian Buşe, vicecampion naţional la drifturi: "La bază avea 450 de cai şi a ajuns undeva la 600 de cai. De şase ori mai puternică decât o maşină de oraş."

Investiţia se ridică la câteva mii de euro. La care se adaugă alţi bani, pentru participarea la marile competiţii. 

Marius Mitrache, pilot de drifturi: "Este destul de greu să ajungi la un nivel de genul acesta datorită faptului că îţi trebuie un buget destul de consistent. Acum, nivelul a crescut foarte mult şi ai nevoie de minim 2.000 de euro ca şi costuri, în afară de maşină şi alte cheltuieli."

Marius Mitrache este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de drift din ţară. Când nu participă la competiţiile naţionale, le împărtăşeşte secretele lui şi celor care vor să-i calce pe urme. 

Marius Mitrache, pilot de drifturi: "Am avut foarte mulţi elevi pe care i-am antrenat şi au fost de toate vârstele. De la copii până la oameni la 40-50 de ani. Depinde de skill-ul fiecăruia, de talentul pe care îl deţin."

Adrenalina de la drifturi le-a deschis spectatorilor apetitul pentru un sport şi mai popular printre români: Campionatul de mâncat mici şi băut bere în timp-record. Câştigătorul a dat gata zece mici în numai trei minute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Opt dintre cei mai bine cotaţi piloţi din ţară s-au întrecut în acrobaţii pe patru roţi