Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 82.000 de studenţi din 160 de ţări vor să studieze în România. Doar 500 de burse disponibile

160 de candidaţi pe loc. E concurenţa pe care o au de înfruntat tinerii străini care vor să studieze în România. Sunt doar 500 de burse pentru cei din afara Uniunii Europene şi sunt căutate domenii dintre cele mai diverse.

de Clara Mihociu

la 03.09.2024 , 19:57

Cele 82.000 de solicitări înregistrate de la tineri din 160 de țări, de pe cinci continente, au luat prin surprindere pe toată lumea. Au fost depuse în perioada ianuarie-martie, la începutul anului acesta, la Ministerul Afacerilor Externe, și au fost fost acceptați 500 de tineri din afara UE.

82.000 de solicitări înregistrate de la tineri din 160 de țări

La bază au fost mai multe criterii. Desigur, excelența academincă dar s-a ținut cont și de distribuirea lor geografică, să existe un echilibru de gen în împărțirea burselor și obiectivele de politică externă pe care România le care cu țările din care provin acest candidați.

Vezi și

Vor învăța la universități din toată țara. Atât în București, cât și Iași, Brașov, Cluj Napoca, Timișoara, Constanța, Sibiu sau Craiova la tot felul de facultăți pe care le-au ales, precum relații internaționale, drept, economie, inginerie, tehnologia informației și altele.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Evenimente » 82.000 de studenţi din 160 de ţări vor să studieze în România. Doar 500 de burse disponibile