Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "A ars tot! Cimitirul, tot". Incendiile fac ravagii în Mehedinţi. Oamenii se pun în calea flăcărilor chiar şi cu mâinile goale

Infern în judeţul Mehedinţi! Cu fiecare zi, incendiile de vegetaţie scapă tot mai mult de sub control, iar flăcările pârjolesc sute de hectare. Focul a ajuns foarte aproape de casele oamenilor, iar panica s-a instalat rapid. De teamă că şi-ar putea pierde agoniseala de-o viaţă, 200 de persoane s-au mobilizat pentru a stinge vâlvătaia. Focul a distrus din temelii un imobil dezafectat. Înghiţit de flăcări a fost şi un cimitir. 

de Redactia Observator

la 03.09.2024 , 08:17

- A fost îngrozitor, îngrozitor a fost!

- Nu îl mai putem stăpâni! 

Sunt imaginile care arată infernul prin care trec atât salvatorii, cât şi localnicii din mai multe comune mehedinţene. Alimentate de vânt, flăcările violente s-au extins cu repeziciune şi ameninţau să distrugă totul în calea lor în comuna Bâlvănești.

Vezi și

Incendiile fac ravagii în Mehedinţi. Oamenii s-au pus în calea focului chiar şi cu mâinile goale

Pe acelaşi subiect

Teama că locuinţele lor vor ajunge scrum, i-a mobilizat pe oameni, care s-au pus în calea focului chiar şi cu mâinile goale.

- N-am dormit noaptea deloc de teamă că luam foc 

- Casele erau gata, toate casele luau foc şi în partea aia..peste tot! 

- Ne-am mobilizat, am primit şi sprijinul autorităţilor, să încercăm să ţinem totul sub control. 

În sprijinul pompierilor a fost trimis un elicopter care a aruncat apă de la înălţime ore în şir. După ce au stat o noapte întreagă de veghe, cu apă şi lopeţi în mâini, localnicii îşi calculeză acum pagubele. 

- Sunt oameni care nu mai au ce să dea la vite, nu mai au nimic, le-a ars tot. 

Alin Isuf, prefect Mehedinţi: Au fost cel puţin patru focare foarte agresive, ajutate şi de un vânt neprielnic. Am văzut un spirit civic la oamenii acestei localităţi pe care rar mi-a fost dat să îl întâlnesc.

Flăcările au distrus tot în comuna Izvoru Bârzii

În ciuda eforturilor pompierilor, un imobil dezafectat a ars din temelii.

Salvatorii au lucrat la foc continuu.

Octavian Tudose, ISU Mehedinți: Tot judeţul este cuprins de foarte multe focare, acestea se înmulţesc pe zi ce trece. Există riscul de incendiere a mai multor gosăpodării, oamenii sună disperaţi la 112. Încercăm şi noi să facem tot ceea ce putem. 

Localnicii stau acum cu teama că oricând, un nou incendiu poate izbucni.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi în comuna Breznița Ocol pompierii se luptă cu flăcările. Focul a ajuns în cimitir. Iar localnicii privesc neputincioşi cum focul ajunge tot mai aproape de casele lor.

Într-o comună din judeţul Vâlcea, flăcările alimentate de vânt au pârjolit 10 hectare de vegetaţie. Misiunea salvatorilor a fost cu atât mai difiicilă cu cât focarul se afla într-o zonă greu accesibilă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » "A ars tot! Cimitirul, tot". Incendiile fac ravagii în Mehedinţi. Oamenii se pun în calea flăcărilor chiar şi cu mâinile goale