Antena Meniu Search
x

Video "A făcut-o praf". Momentul dramatic când o femeie de 70 de ani a alergat spre moarte direct în trenul care venea cu viteză

O femeie de aproape 70 de ani a avut parte de o moarte teribilă: fost pur și simplu strivită de tren, în Ilfov, după ce a ales să traverseze calea ferată, deși barierele erau lăsate, iar trenul era la câțiva zeci de metri distanță. Semnalele disperate ale mecanicului de locomotivă nu au putut să o oprească pe vârstnică din traversare. Tragedia de astăzi se adaugă unui număr cumplit de astfel de accidente similare. Potrivit unei statistici, la fiecare trei zile, o persoană își pierde viața pe liniile de cale ferată.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 05.01.2023, 19:30

Vezi și

Momentul teribil în care femeia este strivită, la propriu, sub roţile trenului a fost surprins de o cameră de supravghere şi, culmea, de un martor care chiar atunci filma lângă calea ferată. Mecanicul de locomotivă a apăsat în zadar până în ultimul moment pe goarnă ca să anunţe sosirea garniturii, însă victima s-a grăbit să traverseze. Credea că are suficient timp.

A alergat spre moarte

Martori: A făcut-o praf! 

- A trecut şi uite, acolo a prins-o. Nu a fost atentă, o fi fost cu telefonul la ureche.

Pe acelaşi subiect

Trenul circula pe ruta Braşov-Constanţa. În urma incidentului, traficul feroviar a fost blocat timp de două ore. Martorii spun că barierele erau coborâte, dar femeia ar fi ignorat semnalele.

Reporter-martor: Cu barierele lăsate?

- Cu barierele lăsate. Nu a trecut printre bariere, barierele închid şoseaua, vedeţi e trecătoarea asta mica aici.

- Şi doamna a trecut printre bariere?

- Nu printre bariere, prin spatele barierelor.

În zonă trenurile circulă şi cu viteze de 120 de kilometri la oră. Ceea ce înseamnă că parcurg o distanţă de 100 de metri în doar 3 secunde.

Martori: Aşa mult i-a luat trenului să oprească. Era accelerat, ce Doamne iartă-mă! Şi aşa când a trecut am zis că deraiază la cât a încercat săracul să oprească. A încercat, mai că am zis că vine peste noi.

- S-a mai întâmplat? Sigur că da, ăsta să fie al treilea sau al patrulea.

Şi unele dintre sutele de incidente din toată ţara, petrecute în ultimii ani.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Datele de la Căile Ferate Române ne arată că o dată la 3 zile o persoasă își pierde viațta pe liniile de cale ferată. În 2021, au existat nu mai puțin de 147 de cazuri.

42 de oameni s-au aruncat în faţa trenului, 15 au fost salvaţi la timp. Alţi 61 dintre cei care s-au grăbit să traverseze şinele au sfârşit sub roţile de tren, iar 29 au fost grav răniţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "A făcut-o praf". Momentul dramatic când o femeie de 70 de ani a alergat spre moarte direct în trenul care venea cu viteză