Antena Meniu Search
x

Video "A fost acolo. Nu prea i-au dat atenţie". Un bărbat acuză un spital din Cluj că i-a grăbit sfârșitul mamei sale, după ce ar fi luat o infecție nosocomială

Infecţiile nosocomiale, încă ascunse sub preş în spitalele României, ucid în fiecare zi oameni. Fiul unei paciente care a decedat în urmă cu un an acuză spitalul Clinic de Pneumofitziologie "Leon Daniello" din Cluj că ar ascunde de fapt cauza morţii femeii. Bărbatul a apelat la instanţă, însă nici acum, după aproape 12 luni nu s-a stabilit cauza decesului. 

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 08:09

Vezi și

Totul a început în anul 2020, când femeia a fost luată în evidenţa spitalului cu diagnosticul de fibroza pulmonară. După doi ani femeia a murit.

Codrin Bucur, fiul femeii: A fost acolo. Nu prea i-au dat atenţie. I-au dat un antibiotic la care nu a fost testată dacă are alergii şi ea s-a simţit tot mai rău după acest acest tratament cu antibiotic.

I-a grăbit sfârșitul

În tot acest timp, fiul femeii şi-a pus numeroase semne de întrebare. Bărbatul îi acuză pe cei care ar fi trebuit să-i salveze viaţa mamei sale, că de fapt i-ar fi adus sfârşitul.

Pe acelaşi subiect

Mihaela Criş, avocat: Din documentele medicale pe care noi le deţinem, reiese cât se poate de clar că există o infecţie bacteriană, care poate desemna exsitenţa unei infecţii nosocomială. În cadrul certificatului constatator, este indicat ca fiind unul dintre diagnosticele secundare a decesului fibroza acută pulmonară. Ori această fibroză pulmonară nu era susceptibilă să cauzeze decesul. Există buletinul histopatologic, care confirmă existenţa unei supra infecţii bacteriene. 

Conducerea spitalului susține însă ca femeia a decedat din cauza fibromului pulmonar și nicidecum ca ar fi luat vreo bacterie din spital.

Victoria Ruța- purtător de cuvânt al spitalului Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" Cluj: Pacienta era într-o stare severă, într-un ultim stadiu de boală. Deci oricum, această boală are o supravieţuiri limitată.

Nu este singurul spital din acuzat de astfel de probleme. În Martie 2023, mai mulți părinți au susținut că bebelușii lor au murit din cauza infecţiilor nosocomiale, la scurt timp după naștere, la Spitalul Clinic Județean din Cluj-Napoca. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "A fost acolo. Nu prea i-au dat atenţie". Un bărbat acuză un spital din Cluj că i-a grăbit sfârșitul mamei sale, după ce ar fi luat o infecție nosocomială