Antena Meniu Search
x

Video "E teroare! Doamne fereşte". Centrul Vechi al Capitalei, un focar de infecţie. Peste jumătate de tonă de alimente, confiscate de inspectorii ANPC

Centrul Vechi, locul în care ajung săptămânal zeci de mii de oameni, români sau străini, este un focar de infecţie. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit nereguli în 20 de restaurante şi cafenele. Jumătate de tonă de mâncare a fost confiscată, unele produse erau ţinute la aproape 50 de grade. Două restaurante au fost închise pentru cel puţin jumătate de an. Clădirile care stau să se probăşească şi localurile care au dat faliment sunt acum casă pentru oamenii străzii şi completează peisajul dezolant.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 17.10.2023, 21:16

Vezi și

Inspector ANPC: E teroare! Doamne fereşte!

Jumătate de tonă de alimente au fost confiscate

Imaginile surprinse de inspectorii ANPC îţi taie pofta de a mânca şi a petrece în Centrul Vechi. 500 de kilograme de alimente erau ţinute în condiţii mizere la temperaturi mari sau în frigidere cu mucegai şi rugină. În 23 de localuri activitatea a fost sistată temporar. Două restaurante au fost închise pentru o perioadă de 6-12 luni.

Horia Constantinescu, preşedinte ANPC: Unele dintre metehne sunt la fel de vechi precum este şi centrul. În sensul că nu par să înţeleagă toţi operatorii economici că vremea lui "Las-o mă, că merge aşa!" s-a încheiat. Măsurile vor fi dure şi draconice în perioada imediat următoare.

Pe acelaşi subiect

Mulţi clienţi au descoperit inaintea comisarilor de la Protecţia Consumatorului problemele din Centrul Vechi.

Fată: Eu n-am mâncat niciodată sincer aici. Am avut un prieten care a intrat în spital de la un restaurant de mai încolo. N-am încredere. În primul rând că bucătăriile astea-s vechi, vai de mama lor!

Amenzi de peste 800.000 de lei

S-au dat amenzi de 800.000 de lei. reprezentanţii localurilor susţin că neregulile nu sunt atât de grave

Alina Pîrva, PR local: S-au constatat câteva lucruri minore. Valorile nutriţionale din meniul nostru lipseau. Am primit o amendă, domnii au venit, au verificat absolut orice Noi suntem total de acord cu ele şi ne adaptăm condiţiilor.

Centrul Vechi, plin de restaurante în faliment

În ultimul timp, multe din cârciumile din Centrul Vechi au intrat în faliment.

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Există locuri în Centrul Vechi unde acum este pur şi simplu pustiu. Ne aflăm pe strada Şelari, la una dintre intrările principale în centrul istoric al Capitalei, unde patru dintre barurile şi restaurantele care funcţionau până recent acum sunt închise.

Specialiştii spun că este nevoie de reguli mai stricte

Emil Ivănescu, preşedintele Ordinului Arhitecţilor: Modul cum s-a organizat spaţiul, modul cum au fost amenajate multe din clăridirile de acolo nu au o anumită unitate şi ar fi nevoie de o regulă mai bună. Unele clădiri sunt făcute bine, altele sunt foarte pestriţe şi nu s-a ţinut cont în multe cazuri.

De luna viitoare multe alte localuri din centrul vechi se vor inchide pentru ca sunt in cladiri cu risc seismic 1 şi 2, iar o noua lege nu mai permite functionarea spatiilor comerciale in imobile periculoase

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "E teroare! Doamne fereşte". Centrul Vechi al Capitalei, un focar de infecţie. Peste jumătate de tonă de alimente, confiscate de inspectorii ANPC