Antena Meniu Search
x

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Marea Britanie a ieșit de pe lista galbenă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat joi lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar Raed Arafat a anunțat că Marea Britanie a ieșit din lista galbenă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.03.2021, 21:17

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Marea Britanie a ieșit de pe lista
Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 20 din 25.03.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență - hartă Europa
  • Știre în curs de actualizare

Persoanele care se întorc în România din Marea Britanie nu mai trebuie să stea în carantină, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat, pentru că această țară nu mai este între țările cu risc epidemiologic ridicat.

Întoarcerea din alte ţări înseamnă încă intrarea în carantină sau izolare la domiciliu pentru cel puţin zece zile. Este vorba de statelor cu risc epidemiologic ridicat: Teritoriul Insulelor Wallis și Futuna, Bonaire, Saint Eustatius și Saba, Cehia, Estonia, Bonaire, San Marino, Muntenegru, Ungaria, Muntenegru, Iordania, Serbia, Seychelles, Curacao, Polonia, Liban, Aruba, Andorra, Bulgaria, Cipru, Suedia, Macedonia de Nord, Malta, Palestina, Franța, Unuguay, Bahrain, Italia, Kosovo, Slovenia, Republica Moldova, Olanda, Brazilia, Slovacia, Monaco, Austria, Luxemburg, Belgia, Kuweit, Bosnia și Hețegovina, Chile, Letonia, Paraguay, Africa de Sud.

Noi restricții în România, anunțate de Raed Arafat

Raed Arafat a anunţat noi restricții la nivel național, măsuri care sunt menite să reducă răspândirea virusului SARS-CoV-2. A fost decisă restricționarea circulației după ora 20.00, în localităţile în care incidenţa în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori şi mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. De asemenea, unde incidenţa este peste 7,5 la mie, se restricționează circulația după ora 20.00 pe toată durata săptămânii.

"Măsurile care au fost adoptate sunt următoarele: Referitor la intervalul orar în care este permisă circulația. Unde incidența va fi peste 4 la mie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică circulația va fi permisă până la orele 20, nu 22, iar operatorii economici până la 18. Revenirea asupra acestei măsuri se face când incidența scade sub 3.5 la mie. Dacă incidența depășește 7.5 la mie, circulația va fi permisă până la orele 20 pe toată durata săptămânii, iar operatorii economici până la 18, iar revenirea va fi dacă scade sub 7 la mie", a declarat Arafat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Marea Britanie a ieșit de pe lista galbenă