Antena Meniu Search
x

A fost găsit al doilea ucrainean mort în Munții Maramureșului. Reușise să mai meargă 2 km prin zăpadă și ger năprasnic

Echipa de poliţişti de frontieră şi salvatori montani au găsit, joi la prânz, trupul fără viaţă al cetăţeanului ucrainean căutat în Munţii Maramureşului, acesta făcând parte din grupul celor şase persoane care au trecut pe jos graniţa în România în seara de Ajunul Crăciunului, a informat, joi, directorul Serviciului Public Judeţean Maramureş Salvamont, Dan Benga. Primul ucrainean mort din cei șase care s-au aventurat în munții Maramureșului a fost găsit pe 27 decembrie. Era căzut într-un râu, aproape de o prăpastie. Povestea celor șase este una cu adevărat dramatică. Cei care au supraviețuit au consumat zăpadă topită, ace de brad şi crenguţe peste care au turnat ketchup.

de Redactia Observator

la 29.12.2022, 22:50

Vezi și

"Cel de al şaselea cetăţean ucrainean a fost găsit decedat de echipa mixtă formată din salvatori montani şi poliţişti de frontieră. Încercăm extracţia lui cu elicopterul cu troliu dacă condiţiile meteo din zonă permit", a declarat Dan Benga, potrivit Agerpres.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Oana Pârcălab a precizat că trupul bărbatului a fost găsit la o distanţă de doi kilometri de locul de unde au fost salvate alte două persoane în cursul acestei săptămâni.

"La ora 13,15, echipele din teren au descoperit corpul unui bărbat fără semne vitale, la aproximativ doi kilometri de locul în care au fost salvaţi ultimii doi ucraineni", a spus Oana Pârcălab.

Șase ucraineni au trecut granița prin Munții Maramureșului, în Ajunul Crăciunului, pe la cota 1.800

În seara zilei de 24 decembrie, şase cetăţeni ucraineni au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, într-o zonă cu o altitudine de 1.800 de metri. Doi dintre aceştia au fost recuperaţi în aceiaşi zi, alţi doi în cursul zilei de luni, iar un altul a fost găsit decedat, marţi, de un localnic din Crasna Vişeului care a urcat pe munte. Echipele de poliţişti de frontieră şi salvatori montani, asistate de elicoptere, au efectuat în fiecare zi misiuni de căutare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » A fost găsit al doilea ucrainean mort în Munții Maramureșului. Reușise să mai meargă 2 km prin zăpadă și ger năprasnic