Antena Meniu Search
x

A fost inaugurată linia de tren care duce către Aeroportul Otopeni. Au apărut deja și primele probleme

Linia de tren care leagă Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă a fost inaugurată, noaptea trecută. O cursă completă durează 20 de minute, iar preţul unui bilet este de patru lei. Noua metodă de transport ar putea lăsa taximetriştii din Otopeni fără clienţi. La nici 24 de ore de la inaugurare, garniturile au deja probleme.

de Redactia Observator

la 13.12.2020, 13:59

Vezi și
  • O cursă cu trenul către Aeroportul Otopeni durează circa 20 de minute.
  • Biletul pentru o cursă cu trenul către Aeroportul Otopeni costă patru lei.

UPDATE 11.00: CFR SA informează că din cauza unor probleme tehnice neprevăzute se înregistrează mici întârzieri în circulația trenurilor pe ruta ruta directă Gara de Nord - Aeroport.

Dat fiind faptul că este prima secție de cale ferată, pe care se aplică sistemul de operare de tip cadențat, pe o linie nouă și cu o instalatie nouă, au apărut aceste probleme tehnice, însă ele au fost deja identificate și vor fi rezolvate în scurt timp, astfel încât circulația trenurilor spre și dinspre Aeoport să se desfășoare in condiții normale de trafic.

CFR SA cere scuze călătorilor și îi asigură că aceste probleme de ordin tehnic vor fi remediate operativ, iar trenurile pe relația Gara de Nord - Aeroport vor circula în condiții normale.

Linia de tren care va conecta Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă din Otopeni a fost inaugurată, noaptea trecută. Cursele sunt asigurate de trei operatori feroviari. Trenurile opresc în staţie o dată la 40 de minute. 

72 de trenuri vor circula pe această rută, 24 de ore din 24, iar o calatorie durează 20 de minute.

În cursa inaugurală de la miezul nopţii au apărut şi primii călători: "Un tren este un lucru foarte bun. Este un lucru foarte bun că au făcut chestia asta".

Acest cuplu locuieşte în străinătate. Inaugrarea trenului îi bucură cu atât mai tare, cu cât, spun ei, cursa cu taxiul de la aeroport era mereu o aventură: "Costă destul de piperat şi riscul să fii jefuit sau... chiar şi mai rău este la tot pasul".

Lucrările pentru trenul către Aeroportul Otopeni au început anul trecut

O cursă cu taxiul de la Aeroport către Gara de Nord costă între 50 şi 100 de lei. De acum înainte, însă, putem ajunge la fel de repede plătind doar patru lei pe un bilet de tren. 

Este primul tronson de cale ferată construit de la zero în România din 1984 până în prezent. Lucrările au început anul trecut în septembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » A fost inaugurată linia de tren care duce către Aeroportul Otopeni. Au apărut deja și primele probleme