Antena Meniu Search
x

A fost ultima zi la baza Kogălniceanu pentru 150 de militari italieni. Poliţia aeriană este asigurată de acum doar de români

Detașamentul italian, care a păzit România timp de opt luni, alături de piloţii români, a decolat pentru ultima oară de pe baza Mihail Kogalniceanu din Constanţa. 150 de militari italieni au răspuns rapid oricărei posibile agresiuni din spaţiul nostru aerian. Poliţia aeriană este asigurată acum doar de români.

de Redactia Observator

la 04.08.2023, 14:11

Vezi și

A fost ultima zi pe Baza 57 Mihail Kogălniceanu pentru cei 150 de militari italieni - piloţi şi personal tehnic. timp de opt luni, Italienii au zburat manşă la manşă cu piloţii militari români. Împreună au avut misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO.

Antonino Massara, Comandantul TF-A Gladiator: Am asigurat peste 120 de zile, 24 de ore, supravegherea cerului românesc în favoarea misiunii de apărare a NATO.

Viorel Pană, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene Române: Forţa aeriană italiană, prezentă în România, este demonstraţia clară de voinţă colectivă a partenerilor NATO de a lucra împreună. Și toate aceste misiuni și acțiuni pe care le întreprindem au avut loc prin păstrarea valorilor. Nu este doar o chestiune de apărare a teritoriului național, ci și de a contribui la apărarea colectivă.

Pentru misiunea lor din această perioadă, militarii au avut la dispoziţie şi patru aeronave Eurofighter Typhoon, toate aduse din Italia. Avioanele au fost dirijate catre baza aeriană NATO, din orașul spaniol Torejon.

Pe acelaşi subiect

Militarii italieni au mai venit la Kogălniceanu în 2019 şi 2021

General-locotenent Achille Cazzaniga: Aș dori, de asemenea, să-mi arăt recunoştinţa faţă de comunitatea locală pentru ospitalitatea extraordinară pentru italieni. Vom continua adaptarea la un nou nivel de complexitate, viteză și natură a provocărilor de securitate, modelând, pregătind, completând și susținând capabilități din ce în ce mai eficiente pentru a sprijini NATO și Europa de orice amenințare.

Simona Cojocaru secretar de stat in MApN: Voi aţi demonstrat că avem un aliat şi un prieten pe care ne putem baza mereu. Păzirea spaţiului aerian în Marea Neagră este extrem de important pentru Alianţă. MUSCA Asigură capacitatea noastră de a răspunde rapid şi eficient oricărei agresiuni şi ajută misiunile de apărare aeriană. Asta este şi mai important astăzi întrucât în ultimele săptămâni am observat atacuri cu rachete la doar câteva sute de metri de graniţa noastră de la Dunăre.

Militarii italieni au mai venit la Kogălniceanu în 2019 şi 2021. Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun au rolul de a consolida, practic, legătura şi colaborarea între personalul militar al diferitelor ţări ale Alianţei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » A fost ultima zi la baza Kogălniceanu pentru 150 de militari italieni. Poliţia aeriană este asigurată de acum doar de români