Antena Meniu Search
x

Video A început sezonul incendiilor de vegetaţie. În Botoşani pompierii au avut de stins ieri şapte astfel de incendii

Odată cu venirea primăverii şi cu creşterea temperaturilor a început şi sezonul incendiilor de vegetaţie uscată. Oamenii fac curăţenie pe câmp, dau foc la frunze şi la vegetaţia uscată, iar apoi pleacă acasă. Numai în Botoşani pompierii au avut de stins ieri şapte astfel de incendii.

de Redactia Observator

la 15.03.2022, 15:06

Vezi și

Potrivit legii, arderile de vegetaţie se pot face în anumite condiţii, cu respectarea anumitor măsuri preventive. Legal, oamenii pot face aceste lucrări abia după ce primesc un permis de lucru cu focul de la primăria unde este arondat terenul. Doar că nu fac acest lucru. Pompierii merg, sting incendiul iar în momentul în care doresc să aplice amenzile nu au de unde să ia proprietarul.

Simona Vasiac, reporter Observator: Cei care doresc să aprindă vegetaţia uscată trebuie să obţină un permis de lucrul cu focul de la primăria pe raza căreia se află terenul pe care doresc să îl cureţe, iar mai apoi, în momentul în care se decid să aprindă frunzele sau fânul uscat de pe terenul respectiv focul trebuie pus la cel puţin 10 metri distanţă de ultima locuinţă, de pădure sau materiale inflamabile. Nicidecum nu au voie să părăsească locul în care au pus focul. Acesta trebuie supravegheat, iar la final trebuie şi lichidat. În ultimele două zile, în judeţul Maramureş 130 de hectare au fost mistuite în incendiile de vegetaţie uscată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » A început sezonul incendiilor de vegetaţie. În Botoşani pompierii au avut de stins ieri şapte astfel de incendii