Antena Meniu Search
x

A murit fostul șef al CNADNR! Fusese trimis în judecată săptămâna trecută de DNA, pentru abuz în serviciu. Bărbatul a făcut infarct

Trimis în judecată, săptămâna trecută, de DNA, pentru abuz în serviciu, fostul director al CNADNR Dorin Gavril Debucean a murit duminică seara.

- ebihoreanul.ro

Trimis în judecată, săptămâna trecută, de DNA, pentru abuz în serviciu, fostul director al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) Dorin Gavril Debucean a murit duminică seara după ce a suferit un infarct în locuinţa din Oradea. 

În ciuda eforturilor depuse de medici, fostul șef al CNADNR a încetat din viață, potrivit stiripesurse.ro.

Dorin Debucean a fost director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România în perioada 2007-2008, fiind numit la propunerea PNL în guvernarea Tăriceanu. Eliberat în vara acestui an din închisoare, după ce a ispăşit o condamnare pentru fapte de corupţie comise în aceeaşi calitate de şef al CNADNR, la începutul săptămânii trecute, Debucean a fost trimis, din nou, în judecată, la Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, care a produs consecinţe deosebit de grave.

Articolul continuă după reclamă

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Dorin Gavril Debucean, aflat în stare de detenţie, la data faptei director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave", se precizează într-un comunicat al DNA.

Pe acelaşi subiect

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că Dorin Gavril Debucean, în calitate de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA Bucureşti, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi semnat două contracte de asistenţă juridică, având ca obiect prestarea de servicii de asistenţă juridică pentru cauze strict determinate şi un onorariu şi alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfăşurare a proceselor.

"Cele două documente au fost semnate de Debucean în cursul anului 2008, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administraţie sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul CNADNR. Mai mult, nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte", se menţionează în comunicat.

Sursa citată arată că, urmare a încheierii abuzive a celor două contracte, CNADNR SA ar fi suferit o pagubă totală de 8.761.387 lei (rezultată prin executarea silită a celor două contracte).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

DNA aminteşte că, anterior, Dorin Gavril Debucean a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, fiind condamnat definitiv la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » A murit fostul șef al CNADNR! Fusese trimis în judecată săptămâna trecută de DNA, pentru abuz în serviciu. Bărbatul a făcut infarct