Antena Meniu Search
x

A murit Fred DeLuca, fondatorul Subway! A început cu 1.000 de dolari împrumutaţi

Fred DeLuca, fondatorul Subway, cel mai mare lanţ de restaurant fast-food din lume, a murit la vârsta de 67 de ani

Fred DeLuca, fondatorul Subway, cel mai mare lanţ de restaurant fast-food din lume, a murit la vârsta de 67 de ani

Fred DeLuca suferea de leucemie. El a rămas PDG al lanţului de fast-food şi nu a abandonat postul de director general decât în iunie, în favoarea surorii sale, Suzanne Greco.

În urmă cu jumătate de secol, el a pus bazele primului lanţ de fast-food din lume, cu 44.270 de restaurante revendicate de Subway la nivel mondial, faţă de "peste 36.000" ale McDonald's.

Frederick DeLuca a crescut într-un cartier din Brooklyn şi avea doar 17 ani când a deschis "Pete's Super Submarines" în Bridgeport, Connecticut, cu 1.000 de dolari.

Primul magazin pe care l-a deschis s-a numit ”Pete’s Submarines”, în onoarea prietenului de la care a împrumutat cei 1.000 de dolari, însă nu a fost un succes real. Al doilea magazin a fost de asemenea o tentativă eşuată.

Deşi primele două încercări nu au fost ”cu noroc”, au pus bazele experienţei necesare pentru a porni afacerea care îl va face celebru, scrie El Pais.

În prezent imperiul Subway numără 44.268 de magazine independente şi francize în 110 ţări, întrecând KFC – care are 18.00 – şi McDoland’s – care are 36.000 de restaurante.

Grupul a lăsat să se înţeleagă că sandvişurile servite în local sunt preparate la cererea clientului şi sub ochii lui, impunând sloganul: "Eat fresh". Subway a încercat astfel să se prezinte ca un restaurant unde se poate mânca sănătos, deşi băuturile carbogazoase şi cartofii prăjiţi au încă un loc rezervat.

Pentru a impune acest concept, s-a folosit de ambasadorul său, Jared Fogle, un tânăr care a declarat că a slăbit peste 110 kg (cântarea 193), mâncând doar sandvişuri de la Subway.

.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » A murit Fred DeLuca, fondatorul Subway! A început cu 1.000 de dolari împrumutaţi