Antena Meniu Search
x

A murit Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România. Criticul și istoricul literar avea 84 de ani

A murit Nicolae Manolescu! Criticul literal avea 84 de ani şi a murit la Spitalul Elias, cu mai multe complicații cardiace și pulmonare. Nicolae Manolescu era președinte al Uniunii Scriitorilor din România şi, de zeci de ani, profesor de literatură română al Facultății de Filologie din București. Cea mai cunoscută dintre lucrările sale este ''Istoria critică a literaturii române. 5 secole de literatură'', carte la care a lucrat un sfert de secol. În noiembrie 1996 a candidat la Preşedinţia României, iar timp de 9 ani a fost ambasador al României la UNESCO. Pe 1 decembrie 2008 a primit Ordinul Naţional ''Steaua României'' în grad de Mare Cruce.

de Redactia Observator

la 24.03.2024, 21:11

Vezi și

Nicolae Manolescu a murit sâmbătă, la 84 de ani, relatează Agerpres”Nicolae Manolescu s-a stins din viață! Criticul, istoricul literar şi eseistul avea 84 de ani și era președintele Uniunii Scriitorilor din România”, a anunțat Direcția Județeană pentru Cultură Vâlcea, pe pagina sa de Facebook.

A murit Nicolae Manolescu

”Nicolae Manolescu s-a născut la 27 noiembrie 1939, la Râmnicu Vâlcea. Mama sa, Sabina Apolzan (n. Manolescu), a fost profesoară de franceză, iar tatăl său, Petru Apolzan, profesor de filosofie. Dumnezeu să-l ierte!”, se mai arată în postare.

Criticul literar Daniel Cristea - Enache deplânge moartea profesorului Nicolae Manolescu. "Încă o zi neagră pentru cultura română", a scris Cristea-Enache pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » A murit Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România. Criticul și istoricul literar avea 84 de ani