Antena Meniu Search
x

Video A murit pacientul care s-a înecat la un restaurant din Braşov. Medicii îl resuscitaseră, după care l-au operat pentru a-i extrage bolul alimentar

Poveste dramatică în Braşov, unde un bărbat şi-a pierdut viaţa, după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant din oraş. Omul fusese salvat, în primă instanţă, de un echipaj medical trimis de la Bucureşti. 

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 14:12

Vezi și

Totul s-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 16:00. Bărbatul în vârstă de 56 de ani era pe o terasă din municipiul Braşov. La un momentdat, alţi clienţi şi angajaţii restaurantului au sesizat că bărbatul este inconştient, fără ca acesta să dea înainte semne că s-ar fi sufocat, că s-ar fi înecat.

Au sunat la 112, dar timp de 6 minute şi jumătate nimeni nu a făcut nimic în încercarea de a-l resuscita pe bărbat. Acesta era deja în stop cardiorespirator. Manevrele de resuscitare au fost începute abia de medicii echipajului de urgenţă ajuns la faţa locului; aceştia au reuşit să-i repornească inima bărbatului şi să îl transporte la cea mai apropiată unitate medicală - Spitalul Clinic din Braşov. Ţinând totuşi cont de starea gravă de sănătate a bărbatului, s-a stabilit că este mai simplu ca medici din Bucureşti care pot face o intervenţie de extragere a bolului alimentar din plămâni să se deplaseze la Braşov. A fost formată o echipă de doi medici de la Institutul Marius Nasta din Bucureşti şi sprijinită de cadre ale serviciului de ambulanţă Bucureşti- Ilfov.

Echipa s-a deplasat la Braşov, însă din păcate, la 2 ore de la intervenţie, pacientul a încetat din viaţă. Poliţiştii trebuie să facă acum lumină în legătură cu ce s-a întâmplat. Medicii reiterează necesitatea ca imediat ce apar astfel simptome, în limita cunoştinţelor, oricine poate acorda ajutor, încât să nu fie puşi în situaţia în care să treacă 6 minute şi jumătate fără ca un pacient aflat în stop cardiorespirator să primească măcar încercări de resuscitare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » A murit pacientul care s-a înecat la un restaurant din Braşov. Medicii îl resuscitaseră, după care l-au operat pentru a-i extrage bolul alimentar