Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A murit Romeo Tălmaciu, fondatorul primei fanfare pentru copii din România. Profesorul s-a prăbuşit în sala de repetiţii

Profesorul Romeo Talmaciu, fondatorul "Rotaria", prima fanfară pentru copii din România, a murit în această dimineaţă. Profesorul a suferit vineri un accident vascular cerebral (AVC), în timp ce se afla în sala de repetiţii.

de Redactia Observator

la 15.11.2018 , 10:34

Fondatorul fanfarei Rotaria a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui A murit Romeo Tălmaciu, fondatorul primei fanfare pentru copii din România. Profesorul s-a prăbuşit în sala de repetiţii - adevarul.ro

Profesorul Romeo Talmaciu, fondatorul "Rotaria", prima fanfară pentru copii din România, a murit în această dimineaţă. Profesorul a suferit vineri un accident vascular cerebral (AVC), în timp ce se afla în sala de repetiţii.

Romeo Tâlmaciu, de 61 de ani, a fost dus de urgenţă la spital şi supus mai multor investigaţii.

Cu toate eforturile medicilor de la la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, starea sa s-a agravat şi a intrat în comă. A stat conectat la aparate trei zile, iar în această dimineaţă, în jurul orei 4:00, inima profesorului a încetat să mai bată.

Articolul continuă după reclamă

Romeo Talmaciu a mai avut o grea încercare în luna februarie a acestui an, când a suferit un stop cardiac în timp ce se afla la volan. Transportat în stare gravă la spital, medicii au fost, iniţial, rezervaţi în privinţa prognosticului, având în vedere că profesorul a fost descoperit relativ târziu. După o spitalizare îndelungată la Institutul de Cardiologie de la Iaşi, Romeo Talmaciu şi-a revenit. Ulterior, şi-a reluat activitatea continuând să susţină spectacole cu Fanfara Rotaria.

În această seară, Rotaria a avea programat un spectacol la un eveniment local.

Romeo Talmaciu s-a nascut la 9 martie, 1956, a absolvit Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi, a creat Trupa Instrumentala “Rotaria”, un adevarat ambasador al Vasluiului, cu care a obtinut an de an numeroase premii la concursuri nationale si internationale.

Din repertoriul formaţiei fac parte cântece româneşti populare, care sunt interpretate în fiecare an în Austria, Turcia, Franţa, Germania, Norvegia şi Italia. Din Belgia profesorul s-a întors cu „Pupitrul de aur" şi premiile speciale ale juriului acordate în cadrul Festivalului „Castelul de aur" din Halhem. La loc de cinste este şi nominalizarea la premiile GOPO din Bucureşti.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » A murit Romeo Tălmaciu, fondatorul primei fanfare pentru copii din România. Profesorul s-a prăbuşit în sala de repetiţii