Antena Meniu Search
x

Video "A salvat-o pe mama, s-a întors în bucătărie şi l-a luat cu tot cu bucătărie". Bărbat din Arad, ucis de viituri după ce şi-a salvat soţia

Întreaga ţară a stat ieri sub semnul ploilor şi al vijeliilor. Mai multe localităţi din vestul ţării au fost măturate de ape, iar un bărbat de 74 de ani, a fost ucis de viitură. Apropiaţii i-au găsit trupul neînsufleţit la aproape 5 kilometri distanţă de casă. Înainte să fie luat de ape a reuşit să îşi salveze soţia. Case, drumuri şi curţi inundate au fost în mai multe zone din ţară, iar vremea rea continuă să creeze probleme. Mai multe judeţe sunt încă sub avertizare de ploi şi vijelii.

de Redactia Observator

la 26.06.2023, 07:57

Vezi și

Sunt imaginile durerii, lăsate în urmă de potopul care a măturat totul în localitatea arădeană Buceava-Şoimuş. Ploaia torenţială a adus prăpădul, dar şi multă durere. Dincolo de lucrurile adunate într-o viaţă, acest bărbat şi-a perdut sub furia apelor cel mai drag om, tatăl. Aproape cinci kilometri i-a fost purtat trupul de viitură. "A salvat-o pe mama şi s-a întors în bucătărie după ceva şi l-a luat cu tot cu bucătărie. Şi acum încerc să o salvez pe mama. N-a mai rămas nimic din casă, aproape nimic, ceva pereţi", spune fiul bărbatului.

Până astăzi la ora 10:00, mai multe judeţe rămân sub atenţionare cod galben ploi şi vijelii

Cu ultimele puteri, priveşte neputincios cum pompierii încearcă să-i salveze mama. În cele din urmă, femeia este adusă în siguranţă lângă fiul ei. E momentul în care, îngenunghiaţi de aceeaşi durere, tot ce le mai rămâne de făcut e să se strângă, unul pe altul, în braţe. "Acum 17 ani am fost operată de cancer, acum 12 ani mi-a murit o fată de 38 de ani, acum uite că mi-a murit şi bărbatul", spune femeia îndurerată. Durere e şi în sufletul vecinilor, care şi-au văzut munca de o viaţă luată de ape. Nimic nu a scăpat din calea puhoaielor, iar urmele dezastrului se văd cel mai bine după retragerea apelor. În curţile localnicilor e un dute-vino continuu. Cât au putut, dar mai ales cum au putut. Cu lopeţi şi roabe, în goana nebună să salveze ce le-a mai rămas.

Bilanţul potopului care s-a năpustit asupra localităţilor din vestul ţării este unul cutremurător. "70 de locuinţe, un drum comunal de 3 kilometri rupt în totalitate. Albia văii e din mal în mal, umplută cu pietre. Nu mai ştim care e valea care de drumul. Maşini, TIR, cabină de TIR, una peste alta. Un dezastru", a declarat Nicuşor Vesa, primarul comunei Brazii. "Să sperăm că o să trecem cu bine şi de data asta peste evenimentele care tocmai au avut loc şi să nu avem nedorite în continuare", a declarat Marius Sulincean, subprefectul judeţului Arad.

Pe acelaşi subiect

Imagini dramatice au fost surprinse şi în zona localităţii Gurahonţ, tot din judeţul Arad. Trei adulţi şi un copil au fost surprinşi de o viitură în timp ce mergeau cu maşina. Apa a ajuns imediat până la geam. Un bărbat cu un utilaj a reuşit să-i salveze, în ultima clipă. Potop a fost şi în judeţul Argeş. O ploaie de doar câteva minute a inundat mai multe garaje dintr-o zonă recent amenajată, în cartierul Craiovei, din Pitești.

Iar în localitatea Aita Mare din Covasna, un excavator venit să elibereze drumul aproape că a fost înghiţit de ape. Urgie a fost şi în Hunedoara. O rupere de nori, venită după o avertizare de cod roşu, a lovit mai multe comune. Cerul s-a rupt şi în judeţul Braşov. După câteva minute de ploaie torenţială, curţile şi casele oamenilor din comuna Beia au fost inundate. Iar la Braşov, un copac a fost pus la pământ de vijelia puternică. Vremea rea a pus stăpânire şi pe localităţile din nordul ţării. La Botiza, în judeţul Maramureş, apele unui râu au distrus două podeţe şi au adus pe drum crengi şi bolovani. Iar pe Fii Observator, câţiva localnici din judeţul Dâmboviţa ne-au trimis imagini cu urgia lăsată în urmă de natura dezlănţuită.

Până astăzi la ora 10:00, mai multe judeţe rămân sub atenţionare cod galben ploi şi vijelii. Vremea va rămâne schimbătoare până la finalul acestei luni, dar primul weekend de iulie se anunţă liniştit în cea mai mare parte a ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "A salvat-o pe mama, s-a întors în bucătărie şi l-a luat cu tot cu bucătărie". Bărbat din Arad, ucis de viituri după ce şi-a salvat soţia