Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Locul de pe Transfăgărăşan unde urşii îşi fac veacul, în ultima perioadă, în căutare de hrană. "Nu recomand nimănui să se apropie"

Turiştii care aleg să se refugieze de arşiţă în locuri tot mai răcoroase pot da nas în nas cu urşii. Unul dintre ele este la Balea Lac, acolo unde termometrele nu arată mai mult de 22 de grade. Aici urşii îşi fac veacul, în ultima perioadă, pe Trasfăgărăşan, în căutare de hrană. Specialiştii ne recomandă să evităm orice interacţiune cu sălbăticiunile, care, deşi par blânde, ne pot ataca în orice clipă. 

de Andrei Naiţă

la 12.07.2024 , 08:38

"Uite cum mănâncă frunze! Sunt trei puişori. Opresc oamenii, le fac poze". În mijlocul zilei, o ursoaică şi puii ei au ieşit din pădure şi au ajuns pe marginea Transfăgărășanului. Deşi, la prima vedere, urşii par nişte animale blânde şi prietenoase, în realitate situaţia este cu totul alta.

Octavian Hadăr, director fond vânătoare: La cât de lenţi şi de blânzi par, viteza lor de reacţie este incredibil de rapidă. Nu recomand nimănui să se apropie. 

O realitate pe care oamenii nu o conştientizează când se întâlnesc cu sălbăticiunile, care de cele mai multe ori, îşi fac veacul chiar la marginea drumului. Acolo unde turiştii se opresc să-i fotografieze sau să-i hrănească, însă uită un lucru important: animalele pot ataca în orice clipă. 

Vezi și

Octavian Hadăr, director fond vânătoare: Avem un caz cu o ursoaică ce a atacat un copil. Ursoaica a luat copilul sub braţ, ca pe o pradă şi a plecat cu el. Noroc că fratele lui şi câinii pe care îi avea cu el au sărit la ursoaică, iar ursoaica i-a dat drumul copilului. Puii ce învaţă? Hrana vine din maşină, nu mai vine din pădure, iar când o să crească aceşti pui care sunt din ce în ce mai mulţi, problemele noastre o să fie din ce în ce mai mari. 

Pe acelaşi subiect

Oamenii rezistă cu greu tentaţiei de a se apropia de urşi

Şi cum, în aceste zile, ţara noastră se topeşte de căldură, turiştii s-au refugiat la Balea Lac, acolo unde termometrele nu arată mai mult de 22 de grade Celsius. Însă, odată ajunşi pe Transfăgărăşan, oamenii rezistă cu greu tentaţiei de a se apropia de urşi.

Autorităţile, în schimb, îi sfătuiesc pe turişti, să stea cât mai departe de animalele sălbatice

Floriana Picoiu, Inspectoratul de Jandarmi Sibiu: Le recomandăm cetăţenilor să respecte regulile de siguranţă, iar dacă întâlnesc animale sălbatice, să nu se apropie de ele pentru a le face fotografii sau pentru a le hrăni. 

În zonele montane şi mai nou şi de câmpie, aproape că nu e zi în care oamenii să nu primească mesaje RO-Alert de avertizare. Aseară, localnicii din Pauleşti, judeţul Prahova au fost avertizaţi că pe străzi a fost văzut un urs. Câteva minute mai târziu şi în Sinaia a fost emisă o astfel de atenţionare. În Suceava, un urs a intrat chiar şi în gospodăria unui localnic. 

Andrei Naiţă Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Locul de pe Transfăgărăşan unde urşii îşi fac veacul, în ultima perioadă, în căutare de hrană. "Nu recomand nimănui să se apropie"