Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video A şasea zi de exod în vama Siret. 100.000 de refugiaţi au trecut graniţele României, prin toate punctele de trecere a frontierei

Până acum, aproape 100 de mii de refugiaţi au trecut graniţa României, prin toate punctele de trecere a frontierei. Cei mai mulţi continuă să vină prin vama Siret, acolo unde astăzi este şi extrem de frig. Epuizaţi, după zecile de ore petrecute pe drum. 

de Redactia Observator

la 01.03.2022 , 15:03

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Mii de ucrainieni iau, de câteva zile, calea Occidentului, prin vămile de la noi. Mame cu copii mici în braţe, adolescenţi despărţiţi de familii, prieteni şi colegi - cu toţii fug din calea războiului. Însă temperaturile scăzute nu îi împiedică pe români să-i ajute pe cei care vin din Ucraina cu tot ce au nevoie, de la mâncare şi apă, până la cazare şi medicamente.

Angela Bertea, reporter Observator: S-au redus timpii de aşteptare pentru cei care trec vama pe jos. În schimb, cei care sunt cu maşina tot sunt în coadă de câţiva kilometri. Astăzi au fost trimise ajutoare inclusiv de la rezerva de stat către partea ucraineană. Acestea au ajuns în regiunea Cernăuţi, iar de acolo vor fi distribuite unde este nevoie. Vorbim de 500 de pături, saltele, paturi, perne, dar şi de alimente. Alimente ce au fost donate atât de firme româneşti, cât şi de societatea civilă. Voluntarii sunt şi astăzi în vamă şi îi ajută pe cei care solicită informaţii, îi îndrumă spre cazare, le oferă un ceai cald pentru că este foarte frig astăzi, chiar a început şi să fulguiască. În afară de alimente, cetăţenii primesc de la voluntari pături pentru a se încălzi. De asemenea, se pot odihni inclusiv în corturile care sunt amenajate după punctul de trecere a frontierei. De la început, de pe 24, mai exact şi până dimineaţă la spitalul judeţean au fost consultaţi 35 de refugiaţi care necesitau îngrijiri medicale. Dintre aceştia, 16 sunt copii, 2 au necesitat chiar şi internare. 

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » A şasea zi de exod în vama Siret. 100.000 de refugiaţi au trecut graniţele României, prin toate punctele de trecere a frontierei