Antena Meniu Search
x

Video A spus Poliţiei că a lovit o păsare sau o vacă. Explicaţia năucitoare a şoferului de 19 ani care a ucis doi tineri în 2 Mai. Victimele, aruncate 15 metri pe asfalt

Un tânăr de bani gata, care consumase un cocktail de droguri periculoase, a semănat moarte pe şoseaua din 2 Mai. A intrat în plin cu maşina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului. Doi dintre ei au murit pe loc, iar alţii sunt grav răniţi. Individul a fugit de la locul accidentului, dar a fost încătuşat de poliţişti în Vama Veche. Explicaţia pe care le-a dat agenţilor e la fel de revoltătoare ca fapta sa: a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 19.08.2023, 21:25

Vezi și

Update: Tânărul de 24 de ani a fost reţinut şi va fi propus pentru arest, anunță IPJ Constanța. El este acuzat, printre altele, de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Tragedia a avut loc la cinci dimineaţa. După o noapte de distracţie în Vama Veche, un individ de 19 ani, la volanul unei maşini de lux decopotabile, goneşte spre 2 Mai. La intarea în sat, într-o curbă extrem de periculoasă, dar semnalizată ca atare, individul spulberă un grup de opt tineri. Şoferul a intrat în plin în turiştii care mergeau pe aici, pe marginea drumului. Urmele de sânge de pe asfalt arată cât de violent a fost impactul. Iar măsurătorile făcute de poliţişti indică o distanţă de mai bine de 15 metri unde victimele au fost aruncate.

În faţa anchetatorilor, tânărul a avut o explicaţie halucinantă

Un băiat de 21 de ani şi o fată de 20 de ani au murit pe loc. Alţi trei tineri sunt răniţi grav. Ca prin minune, ceilalţi scapă nevătămaţi. Dar şocaţi după ce şi au văzut prirtenii ucişi pe şosea. "Am văzut o fată care era întinsă pe jos în ceea ce părea o baltă de sânge. Mi-am ferit privirea instant", spune un martor. "Trei victime cu politraumă transportate la spitalul Mangalia, iar celelalte trei victime, conştiente, au refuzat transportul la spital", a declarat Claudia Tatarici, medic SAJ. Tinerii din grup erau din Bucureşti şi Braşov şi petrecuseră noaptea în Vama Veche. Mai aveau câteva sute de metri până la casa unde erau cazaţi. Mai mult, până atunci tinerii veniseră pe pista de biciclete care leagă cele două localităţi de la malul mării. Trotuarul se termină însă brusc în dreptul unităţii mlitare, acolo unde a avut loc tragedia.

Pe acelaşi subiect

Imediat după accident, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, şoferul a făcut cale întoarsă. A fugit lăsându-şi victimele întinse pe asfalt. A fost prins în Vama Veche. Taximetriştii au văzut maşina distrusă şi au sunat la 112. Două autospeciale de poliţie l-au blocat în trafic. Şoferul este Vlad Pascu. Are 19 ani, a obţinut permisul de trei luni şi conduce maşini de lux. Autoturismul implicat în accident nu are RCA. Testele au arătat că înainte să urce la volan, consumase un cocktail de trei substanţe interzise: cocaină, amfetamină și metamfetamină.

În faţa anchetatorilor, tânărul a avut o explicaţie halucinantă. Le-a spus că a plecat de la locul accidentului pentru că a crezut că a lovit o pasăre. Apoi, s-a răzgândit: o vacă. Dar cât de puternic a fost impactul se vede şi pe maşina individului de 50.000 de euro. Şoferul a fost suprins cu doar o jumătate de oră înainte de accident într-un magazin din Vama Veche. Şi-a cumpărat ţigări şi ciocolată. În imagini se vede cum se plimbă derutat. Mai mult, angajaţii spun că a făcut scandal pentru că nu voia să plătească. Pe reţelele sociale, Vlad Pascu se laudă cu maşini, haine şi ceasuri de mii de euro. Celalaltă maşină din garajul său este un bolid de 200 de mii de euro. Individul s-a pozat într un tricou care poartă mesajul "Drogurile sunt viaţa mea". Părinţii lui sunt cunoscuţi pentru afaceri în imobiliare. Tatăl lui este pasionat de maşini şi organizează concursuri de off road.

Pentru faptele sale, individul de 19 ani va ajunge cel mai probabil după gratii. Legea Anastasia nu ii mai iartă pe şoferii care se urcă beţi sau drogaţi la volan şi ucid oameni. "Se va aplica legea Anastasia pentru că indiferent de nuanţele ce ţin de modul în care se deplasau pietonii pe partea carosabilă, şoferul are răspundere. Ceea ce înseamnă ca acel conducător auto va primi o pedeapsă cu executare", a declarat Cătălin Codescu, presedinte Asociaţiei victimelor in accidente rutiere. Şoferul este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » A spus Poliţiei că a lovit o păsare sau o vacă. Explicaţia năucitoare a şoferului de 19 ani care a ucis doi tineri în 2 Mai. Victimele, aruncate 15 metri pe asfalt