Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A treia zi de protest a adunat mii de oameni în Piaţa Victoriei

A treia zi de protest a adunat mii de oameni în Piaţa Victoriei. Au scandat împotriva Guvernului, au făcut apel la calm şi la dialog

de Redactia Observator

la 13.08.2018 , 19:57

A treia zi de protest a adunat mii de oameni în Piaţa Victoriei. Au scandat împotriva Guvernului, au făcut apel la calm şi la dialog. Au fost şi manifestanţi care au încercat să fie agresivi, dar jandarmii i-au scos imediat din mulţime. Proteste au fost şi în marile oraşe din ţară, dar şi dincolo de graniţe, în comunităţile de români.

A treia noapte de proteste în Piaţa Victoriei a adunat peste 10 mii de oameni de toate vârstele. Dialogul şi apelul la calm au luat locul violenţelor. 

În a treia seară de proteste din centrul Capitalei, oamenii au prins din nou curaj să vină cu familia, să vină cu cei mici. Spun părinţii că vor să vadă cei mici cu ochii lor că aici se serveşte o lecţie de democraţie.

Vezi și

Manifestanţii din Piaţă le-au reamintit guvernanţilor pentru ce au ieşit în stradă. 

Din mijlocul protestatarilor, jandarmii au continuat să ridice persoane suspecte de comportament agresiv. Un tânăr de 18 ani ar fi ajuns însă din greşeală în dubă. 

Un alt manifestant a fost ridicat de forţele de ordine, după ce ar fi aruncat cu pietre în maşinile Jandarmeriei.

Şapte persoane, printre care şi un copil, au primit aseară îngrijiri medicale în ambulanţele sosite în Piaţă. Cei mai mulţi au acuzat ameţeli sau stări de leşin. Printre scandări şi lozinci, manifestanţii le-au cerut explicaţii jandarmilor pentru ciocnirile violente de vineri noaptea. Nouă persoane, printre care şi doi jandarmi, care au ajuns atunci la două spitale din Bucureşti sunt încă internaţi. 

În marile oraşe din ţară, mii de oameni au ţinut să-şi strige revolta faţă de violenţele din ultimele zile. Un bărbat care a instigat mulţimea adunată în centrul Sibiului a fost luat de jandarmi. 

În centrul Iaşului, oamenii s-au prins într-un lanţ al revoltei. Iar în Constanţa au făcut apel la unitate. 

Românii care şi-au făcut un viitor departe de ţară, i-au încurajat pe cei rămaşi acasă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » A treia zi de protest a adunat mii de oameni în Piaţa Victoriei