Antena Meniu Search
x

Absolventii Facultatii de Teatru sustin lucrarile de licenta in fata spectatorilor

Vara este anotimpul examenelor. Nu fac exceptie nici absolventii Facultatii de Teatru care, timp de o opt zile, isi vor sustine lucrarile de licenta in fata profesorilor, dar si a spectatorilor

Vezi și

Tinerii artisti isi pun talentul si pasiunea pentru teatru la bataie pentru a face sa prinda viata in fata publicului un calideoscop de personaje si povesti. Treizeci de spectacole de regie, actorie, creatii scenografice si teatru de papusi se vor juca la sediul UNATC si la Palatul national al Copiilor.

Dupa talent. Asa sunt judecati tinerii artisti, fie de spectatori, fie de juriul format din marile personalitati ale teatrului. “Eu, personal, nu cred in competitie atunci cand vorbim despre arta. Pentru aceasta dimensiune a vietii noastre exista un grad de autenticitate si fiecare e special si diferit”, a povetsit Adrian Titieni, actor si profesor de actorie.

“Totusi avem un juriu care sa ateste si sa legitimeze lucrurile care sunt de bun augur. Ei sunt in devenire, sunt la incfeput de profesie, as putea sa promit ca primii 20 de ani in meserie nu conteaza. Cand spun asta ma refer la vizibilitate si notorietate”, mai explica acesta.

Carla este unul dintre absolventii care isi cauta notorietatea. Dupa ce a ratacit cativa ani in cautarea carierei potrivite, a ales teatrul. Acum trebuie sa-si sustina talentul si entuziasmul in fata profesionistilor. “Spectacolul se numeste "Priveste inapoi cu manie" este spectacolul nostru de licenta. Ne antrenam, ne rodam, totul a fost pentru ziua de astazi ca sa aratam in fata comisiei ce am invatat noi in toti acesti trei ani de facultate”.

Marcata de emotii, Carla asteapta sa urce din nou pe scena pe care o iubeste. Cu fiecare spectacol, de licenta sau nu, e mai mai aproape de visul de a deveni o mare actrita. “Sper sa se intample bine, iar dorintele mele de a face actorie sa inceapa sa dospeasca si sa iasa la suprafata. Sa se materializeze in niste proiecte efective, fie ca vorbim de film, fie ca vorbim de teatru”, a mai povestit aceasta.

Spectacolele absolventilor se vor juca la sediul UNATC si la Palatul National al Copiilor pana pe 23 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Absolventii Facultatii de Teatru sustin lucrarile de licenta in fata spectatorilor