Antena Meniu Search
x

Tătaru a anunțat de când ar putea fi permis accesul spectatorilor pe stadioane

Nelu Tătaru a declarat, astăzi, la consultările cu reprezentanți ai Federației Române de Fotbal, că nu este exclus ca la următoarea relaxare a restricțiilor să fie permis accesul spectatorilor pe stadioane.

Nelu Tătaru a anunțat de când ar putea fi permis accesul spectatorilor pe stadioane
Nelu Tătaru a anunțat de când ar putea fi permis accesul spectatorilor pe stadioane - Hepta
  • Ministrul Sănătății a anunțat de când s-ar putea relua competițiile sportive cu spectatori.
  • Orban: "Nu poate fi vorba de spectatori după 15 iunie"

Ministrul Sănătății spune, însă, că decizia depinde de evoluția epidemică din România.

„Aş începe cu aprecierile mele pentru modul cum aţi gestioant şi dumneavoastră şi cum aţi respectat recomandările şi indicaţiile noastre. Faptul că avem zero infectări, faptul că acel program pe care l-am făcut împreună până la urmă a fost respectat şi ne-a făcut să ajungem în acest moment, în care să deschidem competiţiile.

Când vorbeam cu domnul ministru Stroe cum ar fi posibil: cantonament, testări, testări tot ce înseamnă staff, transport, transport cu distanţare către baze, către hoteluri, antrenament individual, antrenament de grup, antrenament colectiv, jocuri amicale şi competiţie. Astăzi suntem la trei luni de când a fost declarată pandemia. Dacă am reuşit ca societate, economic, sportiv, medical, să putem discuta astăzi despre reluarea competiţiilor cred că este rezultatul eforturilor tuturor, şi al nostru, şi al dumneavaostră.

Un guvern care şi-a asumat trecerea printr-o pandemie, un guvern care poate nu a fost pe placul tuturor, nici în acest moment nu este pe placul tuturor, dar momentul de astăzi mă face să înţeleg că atât noi, cât şi dumneavoastră am înţeles prin ce am trecut şi că vrem să reclădim o ţară. Mă bucur că suntem astăzi aici, aveţi tot sprijinul meu şi pentru viitor, iar dacă la urmă am fost lăsat eu cel cu restricţiile nu cred să fie decât de un bun augur că la următoarea relaxare să ne gândim poate şi la spectatori.

Dar toate aceste lucruri depind de evoluţia pandemiei la noi, în România. Vă mulţumesc pentru înţelegere, vă mulţumesc pentru colaborare şi contaţi pe sprijinul meu!”, a spus Tătaru, care a participat, alături de premier și de ministrul Sportului, la consultări cu reprezentanți ai Federației Române de Fotbal și ai Ligii Profesioniste de Fotbal.

Orban: Nu poate fi vorba de spectatori după 15 iunie

În cadrul aceleiași discuții, premierul Ludovic Orban a spus că nu se poate vorbi despre prezența spectatorilor la meciurile de fotbal începând cu data de 15 iunie, când vor intra în vigoare mai multe relaxări ale restricțiile impuse de epidemia de COVID-19.

„Nu poate fi vorba de spectatori după 15 iunie. E foarte greu de controlat, pentru că dacă dai drumul la spectatori şi vin galeriile e super-complicat de a asigura respectarea unor reguli de distanţare sau alte lucruri. Vom vedea, dacă lucrurile evoluează bine, într-o perspectivă rezonabilă se poate vorbi şi de lucrul acesta”, a spus Ludovic Orban.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Tătaru a anunțat de când ar putea fi permis accesul spectatorilor pe stadioane