Antena Meniu Search
x

Achiziţia sistemului de rachete Patriot, aprobată în comisia de apărare a Camerei Deputaţilor. Urmează votul final, în plen

Proiectul de lege privind achiziţia sistemului de rachete Patriot a fost aprobat, marţi, în comisia de apărare a Camerei Deputaţilor.

Proiectul de lege privind achiziţia sistemului de rachete Patriot a fost aprobat, marţi, în comisia de apărare a Camerei Deputaţilor. Urmează, tot astăzi, votul final în plen, Camera având putere deiczională în acest caz, scrie News.ro 

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus că până la 1 decembrie va fi semnat contractul cu SUA pentru achiziţia rachetelor, urmând ca până la jumătate lunii viitoare să fie făcută şi plata.

”Este, dacă vreţi, dovada că atunci când discutăm de programele majore de înzestrare nu există probleme care ţin de politică, ci există o singură politică şi aceasta este politica naţională în domeniul apărării. un program pe care noi ni l-am asumat şi prin programul de guvernare, anume acela de a rămâne un Partener strategic credibil şi foarte serios în regiunea Mării Negre şi în zona NATO, dar mai ales în parteneriatul strategic pe care-l avem cu SUA”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, la sfârşitul şedinţei comisiei de apărare.

”Până la 1 decembrie ne dorim noi să putem semna cu guvernul SUA scrisoarea de acceptare, care constituie şi contractul propriu-zis pentru primul sistem, urmând ca în marja următoarelor două săptămâni să facem plata banilor pentru acest contract, plata pentru primul sistem”, a mai spus Fifor.

Proiectul de lege privind achiziţia sistemului de rachete Patriot a fost adoptat luni de plenul Senatului, cu 108 voturi ”pentru” şi unul împotrivă, al senatoarei PSD Gabriela Creţu. 

Sursă: News.ro 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Achiziţia sistemului de rachete Patriot, aprobată în comisia de apărare a Camerei Deputaţilor. Urmează votul final, în plen