Antena Meniu Search
x

Video Acuzații grave după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț. Ucidere și distrugere din culpă, doi medici ar fi mințit într-un raport către INML

La aproape un an de la tragedia din Spitalul Piatra Neamț, când 10 oameni și-au pierdut viața și două cadre medicale au fost rănite în urma unui incendiu la secţia de Terapie Intensivă, apar noi informaţii din anchetă. Zece persoane sunt acum cercetate în acest caz, dar și Spitalul ca instituție.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 29.10.2021, 13:53

Vezi și

Sunt 10 persoane anchetate și care au acum calitatea de suspecți după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, din noiembrie anul trecut. Șase persoane au ocupat într-o perioadă de doar câteva luni funcția de manager interimar și care sunt suspecte acum - acuzații de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și de asemenea distrugere din culpă. Acestea sunt acuzate că nu au realizat așa cum trebuie toate circuitele din spital, deși spitalul era pentru pacienți COVID-19, și nu ar fi asigurat securitatea cadrelor medicale și a pacienților.

Două asistente de pe secția de ATI sunt urmărite penal pentru aceleași fapte și acuzate că ar fi aprins mai multe candele pe care le-ar fi lăsat nesupravegheate în salon. Candelele erau aprinse pentru un pacient care agoniza, iar din cauza nivelului mare de oxigen ar fi izbucnit incendiul.

Cel care era la momentul respectiv medic-șef al secției de Terapie Intensivă este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă. El și un alt medic de la ATI sunt acuzați de favorizarea infractorului după ce ar fi trimis un raport către INML cu informații false cu privire la ce li s-a administrat ca îngrijiri medicale pacienților în noaptea fatidică, iar astfel ancheta ar fi fost îngreunată. Și spitalul ca instituție publică, ca persoană juridică, este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă. Rămâne de văzut când vom vedea și ceva mai concret privind această anchetă. Rudele spus că, orice s-ar întâmpla în dosar, cei dragi nu se vor mai întoarce.

Incendiul la Spitalul din Piatra Neamț - filmul tragediei

Pe acelaşi subiect

14 noiembrie 2021, ora 18.30. Cei opt pacienţi cu COVID din salonul de Terapie Intensivă se zbat pentru ultima lor şansă la viaţă. Intubaţi şi ventilaţi mecanic, bolnavii sunt captivi în paturile lor. Depind de buteliile de oxigen la care sunt conectaţi şi doar sunetul aparatelor medicale străpunge liniştea. Sunt victime sigure. Şi inimaginabilul se întâmplă.

Izbucneşte incendiul la Spitalul din Piatra Neamț. Oxigenul salvator le devine fatal şi ajută focul să se propage rapid. În câteva minute, tot salonul arde. Un medic încearcă să stingă focul. Nu răzbeşte: combinezonul îi ia foc şi suferă arsuri pe 40 la sută din corp. Ore mai târziu îi descrie soţiei un carnagiu: ''El era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo. Îngrozit. Deci îmi spunea: eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau'', a spus soţia medicului.

Apelul la 112 vine la 13 minute de la izbucnirea incendiului. Pompierii ajung în 5 minute. La etajul doi al spitalului, flăcările mistuiau salonul de ATI. Peste 150 de pompieri şi medici lucrează împreună ca să salveze cât mai mulţi oameni. n 25 de minute incendiul e stins. Din salonul ars iese fum gros. Pompierii intră pentru prima dată în secţia de ATI. În jurul lor e doar moarte. Șapte dintre bolnavi au murit pe loc, alții vor avea aceeași soartă, după transferul la alte unități medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Acuzații grave după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț. Ucidere și distrugere din culpă, doi medici ar fi mințit într-un raport către INML