Antena Meniu Search
x

Adelina și Laura au murit cu zile. Iubiţii lor au așteptat zeci de minute înainte de a suna la 112 după ce maşina lor a plonjat în lacul Ghioroc

Răsturnare de situaţie în cazul accidentului din Arad, unde două tinere au murit după ce au plonjat cu maşina într-un lac. Un tânăr a fost reţinut pentru ucidere din culpă, fiindcă el ar fi condus de fapt. Nu avea permis, aşa că le-a spus poliţiştilor că la volan era una din fete.

Vezi și

Răsturnare de situaţie în cazul accidentului din Arad, unde două tinere au murit după ce au plonjat cu maşina într-un lac. Un tânăr a fost reţinut pentru ucidere din culpă, fiindcă el ar fi condus de fapt. Nu avea permis, aşa că le-a spus poliţiştilor că la volan era una din fete. Mai mult, după ce a ieşit la mal, băiatul a aşteptat 20 de minute înainte să sune la 112. A fost prea târziu pentru tinere rămase captive în maşină.

Nu ştiu, m-am trezit, trăgeam aer, dădeam din mâini, m-a împins aerul afară din maşină, este declaraţia dată de adolescentul de 18 ani, imediat după accidentul în care două tinere au murit.

Băiatul le-a spus atunci poliţiştilor că el se afla pe bancheta din spate, împreună cu un prieten, când maşina a plonjat în lacul Ghioroc. A minţit, spun achetatorii, care astăzi l-au reţinut. 

Lorena Radu, purtător de cuvânt IJP Arad:

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că tânărul de 18 ani s-ar fi aflat la volanul autoturismului pe care l-ar fi condus, a pierdut controlul asupra acestuia, răsturnându-se apoi în lacul Ghioroc.

Şi camerele de supraveghere demonstrează că băieţii nu stăteau în spate, aşa cum au susţinut iniţial.

Chiar înainte de accident, cei patru tineri au fost filmaţi urcând în maşină. Un băiat şi o fată au ocupat locurile din faţă. Celălalt cuplu s-a urcat în spate. Deşi la volan se afla iniţial Adelina Stângaciu, o tânără pasionată de condus, poliţiştii cred că aceasta a făcut, ulterior, schimb de locuri cu tânărul de 18 ani, un adolescent fără permis. O ipoteză pe care poliţiştii au luat-o în calcul chiar din prima clipă. 

Un martor a confirmat că niciuna din cele două fete, Adelina şi Laura, nu era pe locul şoferului, atunci când a sărit să le salveze din maşina scufundată. 

Deşi cei doi băieţi s-au salvat singuri, nu au cerut imediat ajutor. Abia după 20 de minute ar fi sunat la 112. 

Băieţii nu ştiu cum au ieşit, probabil maşina nu s-a scufundat din prima. Dacă ei erau un pic mai normali sau, nu ştiu, puteau să le scoată. Sau să încerce, măcar. Ei, săracii, au tras pe mal şi: "au murit, au murit, au murit", atât au ştiut să zică, a declarat un martor al tragediei.

Tânărul de 18 ani a fost reţinut pentru ucidere din culpă. Procurorii cer arestatrea sa preventivă pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Adelina și Laura au murit cu zile. Iubiţii lor au așteptat zeci de minute înainte de a suna la 112 după ce maşina lor a plonjat în lacul Ghioroc